Střet nákladního vozidla s osobním automobilem na obchvatu Holic ve středu odpoledne bohužel skončil tragicky. V osobním vozidle cestovala žena a její dvě děti ve věku třináct a šestnáct let.

"Žena bohužel následkům nehody podlehla na místě. Na vyproštění obou dětí z vraku hasiči pracují. Na místě zasahují jednotky ze stanic Holice a Pardubice," uvedla operační důstojnice Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje.

"Na místě zasahovaly tři posádky Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje a letecká záchranná služba z Hradec Králové. Vrtulník převážel do fakultní nemocnice vážně zraněného chlapce, dívku s vážnými poraněními celého těla převážela pozemní posádka taktéž do hradecké fakultní nemonice. Bohužel i přes veškerou snahu záchranářů nebylo možno pomoci řidičce vozidla. Lékař už mohl jen konstatovat smrt," uvedl mluvčí pardubických záchranářů Aleš Malý.

Tragická nehoda u Bystřice si vyžádala jeden lidský život.
Silnici E55 u Bystřice zcela uzavřela hromadná nehoda. Na místě zemřel člověk

"Záchranáři se po příletu na místo ujali přibližně třináctiletého chlapce, který při nehodě utrpěl vážná mnohočetná poranění. Z vraku automobilu, kde zůstal zaklíněn, jej museli vyprostit hasiči. Po vyproštění byl chlapec uveden do umělého spánku a napojen na přístroj pro umělou plicní ventilaci. Vzhledem k jeho vážnému stavu o něho musela posádka letecké záchranné služby intenzivně pečovat v průběhu stabilizace na místě nehody i transportu do královéhradeckého traumacentra," uvedl dále Ivo Novák, mluvčí královéhradecké záchranné služby.

Šlo o čelní střet nákladního a osobního vozidla, při kterém byla zcela zdemolována přední část osobního automobilu. "Hasiči na místě museli použít veškerých technických prostředků, které máme k dispozici k vyproštění obou dětí. Ženu na místě řidiče bohužel nebylo zatím ani možné z vraku vozidla vyprostit," uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Tragická nehoda na obchvatu Holic.Zdroj: FB/Pavla Moučková

Silnice také bude uzavřena po několik hodin. "Policisté budou kvůli vyšetřování a pokračujícímu zásahu odklánět dopravu po objízdných trasách," uvádí mluvčí pardubické policie Eva Maturová. Hasiči v této chvíli stále pracují na místě. Musí totiž odčerpat tři sta litrů pohonných hmot z poškozených nádrží nákladního vozidla.

Hledá se svědek

"Policie žádá řidiče bílého vozu typu SUV tovární značky Volvo, aby se přihlásil policistům na linku 158. Projížděl místem nehody v okamžiku kdy se stala a mohl by poskytnout klíčové informace k vyšetření příčiny," vyzývá Eva Maturová.

Děti jsou naživu

Hradecká fakultní nemoncnice potvrdila, že obě děti přijaté po dopravní nehodě jsou v její péči. Internetem se totiž večer začala šířit i informace, že jsou po smrti. "Zraněné dívce lékaři ošetřili kombinovanou zlomeninu ruky a nyní dospává po chirurgickém zákroku. V případě chlapce byla zranění vážnější. Nyní je v umělém spánku," uvedl Zdeněk Tušl, lékařský náměstek Fakultní nemocnice Hradec Králové.