Hlášení o události přijal operační důstojník osm minut po jedné hodině ráno. „První jednotka byla na místě pět minut po ohlášení události. Průzkumem bylo zjištěno, že požárem je zasažena výstavní hala se šesti novými vozy.  Požár se podařilo dostat pod kontrolu po půl hodině,“ sdělil mluvčí hasičů Ladislav Holomčík a dodal, že na místě až do ranních hodin zůstali dobrovolní hasiči z Kosmonos. Ti byli odvoláni až kolem půl deváté ráno. „Požářiště bylo za přítomnosti vyšetřovatele požárů zkontrolováno termokamerou a předáno Polici České republiky,“ upřesnil Holomčík. 

„Jel jsem zrovna okolo, že pozdravím pár přátel. Zahlédli jsme kouř, mysleli jsme si, že to nic není, vypadalo to jako mlha, ale postupně jí bylo víc a víc, až ani auta z kruhového objezdu nešla pořádně vidět. Když se hasiči dostali do budovy a dým trochu opadl, bylo vidět do prodejny. Vypadalo to, že to vzniklo z jednoho auta, u kterého měli hasiči otevřenou kapotu a hasili auto zvnitřku. Šlo vidět, jak byla auta rozmlácená, byly rozmlácené sedačky, okna i dveře," popsal Boleslavskému deníku David Dousek.

Příčiny požáru ale zatím známy nejsou. Celý čtvrtek pracovali na místě experti z Technického ústavu požární ochrany Praha a kriminální policie. 

Umělá krev a skutečný kouř. Jedno i druhé bylo v noci na středu k vidění v obci Dobrovice na Mladoboleslavsku, kde se 280 lidí zúčastnilo prověřovacího cvičení složek integrovaného záchranného systému nazvaného Amok 2017.
Likvidace dvou banditů si vyžádala zásah stovky lidí