Blondýna, copek, šaty, sandály, výrazné šperky. S sebou má dva kluky, kteří se chodí na sádrák pravidelně koupat. Jeden má asi osm, druhý tak deset let. Tak se dá zkráceně popsat žena s dvěma dětmi, která poslední dobou obráží opavské restaurace a na jejich účet si dopřeje jídla a pití za přibližně osm stovek.

Vždy podobný scénář, vždy podobná útrata. O případu jsme vás informovali v Opavském a hlučínském deníku v uplynulém týdnu. Jednalo se o Restauraci na Rybníčku a restauraci La Barca na Stříbrném jezeře v Opavě.

Ilustrační foto.
Fantom restaurací: žena utíká bez placení

Policisté o případu v minulém týdnu nic nevěděli. Podle opavského policejního mluvčího René Černohorského nebyl případ dohledán. Dějí se totiž podle něj běžně, ale nejedná se o jednu a tu samou osobu. „Po upřesnění data, hodiny a místa lze nyní potvrdit, že policejní hlídka byla přivolána do jedné z restaurací. Bylo to 30. července před devátou hodinou večer. Třiačtyřicetiletá žena z Opavy chtěla zaplatit útratu kartou, ale platba nebyla provedena,“ popisuje Černohorský s tím, že personál dostal nacionále ženy a příslib, že útratu zaplatí následující den.

„Jedná se o občansko-právní spor, policie to tedy dále neřeší. Je to v kompetenci provozovatele dané restaurace,“ pokračuje. Jak doplnil, pokud se restaurace cítí být okradena, mohou to oznámit na policii. „To se však nestalo,“ uzavřel. Redakce včera vyrazila do zmíněné restaurace La Barca.

„Měla jsem zrovna službu, žena tady byla asi od čtyř do půl osmé večer. Dala si burger a těstoviny, byla značně pod vlivem. Vypila minimálně šest velkých piv a nějaká malá. To, že jde o podvodnici, jsme zjistili díky kolegovi, který pracuje v Restauraci Na Rybníčku i tady. Nespustili jsme z ní oči, pořád byl někdo venku na zahrádce. Vedle u stolu seděli naši známí, kteří nám ji pomáhali hlídat,“ řekla nám tamní brigádnice Eliška Oberherrová s tím, že když kolega žádal ženu o zaplacení, tak odmítla, že platit nechce.

Ilustrační foto z ostravské fakultní nemocnice
Pro šestiletou dívku letěl do Hlučína vrtulník

Chodila po restauraci a telefonovala. „Šla jsem za ní znovu, že chci zaplatit útratu. Vzhledem k tomu, že se předtím ptala na platbu kartou, řekla jsem jí, ať jde se mnou dovnitř k terminálu. Neochotně šla, přiložila kartu, platba byla zamítnuta pro nedostatek financí. Druhý pokus dopadl samozřejmě stejně,“ pokračuje. Hotovost neměla, a tak zavolali policii. Žena se prý rozčilovala, že nebude čekat, že má děti v parku, a přitom rozbila nějaké sklenice. Mezitím dorazili policisté.

„Řekli nám, že je to občansko-právní spor a že to máme řešit s právníkem, že s tím nic neudělají. Zapsali si její občanku. Žena pak s pohrdavým úsměvem odkráčela,“ řekla druhá z číšnic, která ženu toho dne obsluhovala, Barbora Horská. „Byla dost arogantní. Policisté říkali, že to není první případ, že je to profesionálka, která přesně ví, co dělá,“ podotkla.

Podle informací redakce je další okradenou pizzerie Uno na Olbrichově ulici v Opavě. Vyjádření majitele se nám přes veškerou snahu nepodařilo do uzávěrky dnešního vydání získat. Případu se budeme nadále věnovat.

Veronika Schindlerová

Ilustrační foto
Úřady zjišťují, kolik pětiletých dětí se nezapsalo do školek