K neštěstí došlo na začátku stoupajícího kopce k Chodové Plané kolem osmé hodiny ranní. „Při vážné dopravní nehodě se střetlo osobní auto Škoda Fabia s nákladní soupravou. Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič osobního auta jedoucího od Chodové Plané na Planou z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru, kde čelně narazil do nákladní soupravy. Automobil byl po střetu odmrštěn do pravého silničního příkopu," popsala pravděpodobný scénař bouračky mluvčí Policie České republiky Dagmar Jiroušková.


Zdemolovaný předek kamionu a především kusy osobního vozidla povalující se několik metrů od místa střetu ukazovali na jisté neštěstí, které potvrdila i policejní mluvčí. „Při dopravní nehodě šedesáti pěti letý řidič a jeho šedesáti letá spolujezdkyně utrpěli vážná zranění, kterým na místě bohužel podlehli. Celým případem se nyní zabývají tachovští kriminalisté."Řidič kamionu vyvázl bez zranění, jak se ale podařilo Deníku zjistit, s posádkou vozidla se osobně znal.


Popisovaná nehoda na dvě hodiny zcela ochromila silnici mezi Planou a Chodovou Planou, tudíž i hlavní tah na Cheb. Podle místních zde bouračky ale rozhodně nejsou nic neobvyklého. „Bourá se tady každou chvíli. Řidiči v tomto místě totiž jezdí jako blázni. Takovéhle neštěstí je ale vždy strašné," okomentovala dopravní nehodu jedna obyvatelka z Chodové Plané.


Tento týden se jistě zapíše jako jeden z nejčernějších na silnicích Tachovska. Za připomenutí totiž stojí další tragická nehoda, která se stala v pondělí o několik stovek metrů dál od té dnešní. Krátce po sedmnácté hodině došlo k nehodě na křižovatce průtahu Planou s ulicemi Nádražní, Sadová. „Nákladní vozidlo s návěsem, které řídil jedenašedesátiletý řidič , narazilo přední částí do chodkyně na přechodu pro chodce," uvedla, co vyplývá z dosavadního šetření, Dagmar Jiroušková s tím, že dechová zkouška na alkohol u řidiče byla negativní a u chodkyně vzhledem k jejím zraněním byla nařízen odběr krve a na výsledky se čeká.