„Jel jako šílenec. Vjel do protisměru, vůbec nebrzdil ani se nesnažil uhnout. Naštěstí se mi podařilo s autobusem ještě trochu uhnout, nenechám přece zabít ani sebe ani cestující. Bylo to hrozné, nevím, jestli si budu chtít ještě sednout za volant,“ řekl krátce po nehodě řidič autobusu.

Otřesný zážitek to byl i pro samotné cestující. „Bylo to hrozné. Auto jelo přímo proti nám v plné rychlosti,“ uvedla jedna z cestujících.

Auto se proti autobusu vyřítilo od Bolešin, autobus jel od Klatov a před křižovatkou na Čínov se srazily. „S osobního vozidla jsme museli vyprostit řidiče, který byl poměrně hodně zaklíněný. Poté jsme pomáhali zdravotnické záchranné službě. Po zaměření policií uklidíme místo nehody,“ sdělil hasičský velitel zásahu Miroslav Malát.

Pro zraněného řidiče letěl vrtulník, cestující odvezly sanitky. „Muž ročník 1957 byl letecky převezen na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni. Dvě zraněné ženy jsme převezli na chirurgii do Klatovské nemocnice. Nebyly ohroženy na životě,“ sdělila za zdravotnickou záchrannou službu Ivana Vodehnalová.

Policie nehodu na místě šetří.

Dopravní nehoda v Železné Rudě.
Řidička najela autem do stromu, mladík otočil auto přes střechu