Nehoda se stala v úterý 20. února před půl devátou ráno ve Štítech na Šumpersku. 

Naštěstí v tu chvíli na zahradě ani vedle silnice nikdo nebyl. Šofér se při havárii zranil, podle zasahujících hasičů ale z převrácené kabiny vystoupil sám.

Kamion při průjezdu zatáčkou přejel do protisměru, zdemoloval svodidla a pak ze strmého přibližně desetimetrového srázu sjel do zahrady. Tam se nákladní vůz převrátil na bok.

„Po havárii řidiče zdravotnická záchranná služba řidiče převezla do nemocnice,“ uvedla mluvčí policie Jiřina Vybíhalová. 

Požár autobusu u Bezděkova na Šumpersku
Na Šumpersku ráno shořel autobus na plyn

Překvapení po návratu z lyžovačky

Na majitele domu, když se v poledne vrátil z lyžování, tak čekalo velké a nemilé překvapení. V zahradě mu ležel kamion.

„Když jsme přijeli, už tady bylo plno hasičů a policistů. Hlavně, že se nikomu nic zlého nestalo. Auto nám pobořilo plot, větší škoda je ale švestky,“ řekl Miroslav Schmidt, který stavení pod cestou na Lanškroun ve Štítech používá k rekreaci.

Nehody v uplynulém týdnu mezi Javorníkem a Travnou na Jesenicku.
Odlehlá cesta do hor předčí v počtu bouraček i dálnici

Namrzlá silnice

Podle hasiče Petra Štaigla, velitele zásahu ze zábřežské profesionální jednotky, která byla na místě jako první, řidič se z havarovaného vozu hned po nehodě dostal sám.

„Zřejmě nějaké pohmožděniny měl, ale normálně s námi komunikoval, říkal, že silnice byla namrzlá. Až pak si začal stěžovat na bolesti hlavy, takže jsme mu hned volali sanitku,“ řekl Petr Štaigl.

Místo také kvůli možné kontaminaci půdy zkontroloval pracovník z odboru životního prostředí zábřežské radnice.

Vyproštění havarovaného kamionu, který podle všeho patřil zlínské firmě, byl technický oříšek. Vůz byl plně naložený feritem a mířil do šumperského podniku Epcos.

„Čekáme už dvě hodiny na příjezd speciálního jeřábu ze Zlína. Mezitím technici ČEZ musí přerušit dráty elektrického vedení, aby se auto mohlo vyprostit,“ popsal odpoledne velitel zásahu Petr Štaigl. Okolnosti nehody policisté stále vyšetřují.

Šumperský Dům kultury. Ilustrační foto.
Nejdřív Dům kultury v Šumperku získá nového ředitele, pak jsou v plánu opravy