„Auto, pravděpodobně typu dodávka ve směru od Libivé na Mohelnici předjížděla osobní vůz. Tento manévr ovšem ohrozil protijedoucí kamion s návěsem. Aby jeho řidič zabránil střetu, strhl řízení a vyjel mimo silnici. Kamion se pak převrátil na cyklostezku,“ informovala mluvčí policie Ivana Paroulková.

Kamioňák z nehody vyvázl bez zranění a dechová zkouška u něj alkohol neprokázala. Škody jsou značné, na voze za čtyři sta tisíc korun, za tři sta tisíc korun na návěsu.

Odstraňování následků nehody se protáhlo takřka na celý středeční den. Řidiči se museli vyhýbat vyprošťovací technice, cyklisté museli zatarasenou stezku objíždět kukuřičným polem. Celé dopoledne se čekalo, až na místo dorazí náhradní kamion, do nějž se musel přeložit náklad. Havarovaný vůz převážel tuny balíků s papírem.

Opravená silnice přes Červenohorské sedlo přitahuje motorkáře. Na sedle se otáčejí a pouštějí se zatáčkami do údolí Desné.
Kvalitní asfalt v zatáčkách přitahuje na sedlo motorkáře

„Náklad musíme nejdřív přeskládat, což potrvá. Převrácený kamion pak dostaneme na kola pomocí lan a nakonec ho vytáhneme na silnici,“ vysvětlil pracovník specializované firmy, která měla na místě dva velké vyprošťovací vozy.

Policisté nyní hledají svědky, kteří by mohli podat informace o nehodě. Viníkem je s velkou pravděpodobností šofér dodávky, který ovšem z místa ujel. Osobní auto, které riskantně předjížděl, mělo mít červenou barvu. Ani jeho řidiče zatím policie nezná.
„Uvítáme jakékoliv poznatky a samozřejmě také očité svědectví,“ vyzvala Ivana Paroulková.

Lidé se mohou ozvat na telefon 974 779 250 nebo 974 779 253.

V úseku mezi Mohelnicí a Libivou se každoročně stává řada nehod. Naposledy se zde tři osobní auta střetla v pondělí 10. července odpoledne. Karambol se obešel bez zranění, ale dopravu na frekventované silnici první třídy komplikovaly dlouhé kolony. 

Kavárník Jiří Giesl ve svém oblíbeném podniku Pikola.
Mým cílem je oživit historickou část Šumperka, říká kavárník