Plzeňští policisté pátrají po dvou mužích, kteří v neděli 26. února dopoledne přepadli prodejnu s potravinami v Husově ulici v Plzni. Z místa zmizeli i s celou pokladní zásuvkou, v níž bylo dosud nezjištěné množství peněz. Podle policejní mluvčí Veroniky Hokrové lupiči nejprve předstírali, že v prodejně nakupují. "Jeden z pachatelů přistoupil k pokladně s tím, že zaplatí nákup. Následně vytáhl slzotvorný prostředek, který nastříkal prodávajícímu do obličeje. Poškozený utekl do zázemí prodejny a v té době druhý z pachatelů vstoupil za prodejní pult, kde odcizil pokladní zásuvku s penězi v dosud přesně nezjištěné hodnotě," okomentovala loupež mluvčí s tím, že prodavač naštěstí nebyl nijak zraněn.

Krátce poté oba muži, které na místě zachytila bezpečnostní kamera, z prodejny utekli. Policie nyní shání svědky celé události.

Pachatelé mluvili česky

První z pachatelů měl na hlavě pletenou čepici tmavé barvy, pod ní krátké tmavé vlasy a na obličeji měl krátké strniště. Na sobě měl tmavou bundu, kalhoty a světlé pracovní boty, je mu okolo 40ti let, vysoký hruba 160 centimetrů a štíhlé postavy. Podle Hokrové mluvil česky, ovšem s mírným přízvukem.

Druhý muž, který měl krátké vlasy a byl oholené, měl na sobě v době loupeže tmavou bundu se třemi pruhy na rukávech, světlé kalhoty a botasky. Je mu zhruba 30 let, je vyšší silnější postavy a mluvil také česky, a to bez přízvuku.

"Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat osoby zachycené na přiložených fotografiích, aby neprodleně podali zprávu na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158," dodala policejní mluvčí Veronika Hokrová.