"Zatím neznámý muž přistoupil k 44leté ženě, čekající na zastávce na příjezd autobusu a oběť násilím táhl do křoví. Žena volala o pomoc, bránila se, oba upadli na zem, muž se domáhal pohlavního styku. K tomu zřejmě nedošlo pro sdělení skutečnosti onemocnění ženy," uvedla k případu mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Po útoku oba, otřesená žena i násilník, nastoupili do autobusu číslo 39 a odjeli.

"Muž pak vystoupil z autobusu dřív než žena. Poškozená utrpěla drobná poranění, podezřelý způsobil také škodu na majetku (kabelce). Následkem je rovněž psychická újma oběti," doplnila Holčáková

Napadená se později svěřila svým blízkým, kteří vše ohlásili.

"V průběhu prověřování zjistili kriminalisté některé informace k události, zajištěny byly také stopy, které nyní zkoumají znalci. Stejně jako v některých předchozích případech tak mohou mít právě znalci klíčovou informaci pro objasnění věci, například letošní pokus znásilnění v Ostravě-Třebovicích 26. května," komentovala událost dále Holčáková s tím, že policisté zajistili také obrazový záznam.

Neznámý muž na záběru kamery.
Muž, který se pokusil v Ostravě znásilnit mladou ženu, je za mřížemi

Pokud poznáte muže na záznamu, volejte linku 158. Policisté uvítají také další informace svědků.

"Muž a žena spolu před atakem cestovali tramvají číslo 1, načež muž ženu při přestupu na autobus následoval a posléze u zastávky také zaútočil. Proto informace k věci mohou poskytnout i případní cestující zmíněných spojů," řekla závěrem policejní mluvčí.

Pachateli skutku hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

 

Muž před soudem odmítl, že by spoluvězně k čemukoliv nutil.
Za znásilnění spoluvězně soud potvrdil deset let vězení