Do okolních lesů prchli v pondělí tři nebezpeční ozbrojení muži, kteří přepadli poštovní auto na Slovensku. Z něj měli ukrást 34 tisíc eur, tedy necelých 900 tisíc korun. Pátrá po nich česká policie.

Policejní auta, nad domy kroužící vrtulník, autobusy jen za doprovodu policie. Obrázek, který se naskytl všem, kteří v pondělí projížděli Rokytnicí. Dotkl se však hlavně místních, kteří se jen stěží dostali z centra Rokytnice do osady Kochavec. Policejní manévry začaly už kolem deváté hodiny ráno.

V kanceláři na Otakarově ulici přepadli italského podnikatele.
Loupežné přepadení v centru Hradiště: podnikateli drželi pistoli u hlavy

„Dostali jsme informaci, že lupiči překročili státní hranici, takže jsme začali pátrat na našem území. Do akce je zapojených několik desítek policistů jak ze Zlínského, tak z Jihomoravského a Moravskoslezského kraje. Také policejní vrtulník, psovodi a policisté na koních," uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Jedna z hlídek už údajné lupiče zahlédla. Nereagovali však na výzvy policistů k zastavení ani na varovné výstřely, které použil jeden z policistů a utekli do lesa. Policisté tak pátrají hlavně v rojnicích v lesích kolem obce Rokytnice. „Podezřelí jsou oblečeni v tmavém oblečení, mají s sebou vaky. Měli také použít čtyřkolku a motocykl," zmínila mluvčí.

Ilustrační foto.
Zloděj v Bojkovicích ukradl z auta věci za skoro 34 tisíc korun

„Máme strach, raději zamykáme," přiznala obyvatelka Rokytnice, exsenátorka Jana Juřenčáková. „Dnes jsem chtěla jít do lesa, ale nejde to. Pokud lupiče policie nedopadne, raději odjedeme. Pokud to nebude ještě dnes, čeká nás těžká noc," posteskla si.

Lidé, kteří se chtěli včera dostat do Kochavce, se museli prokazovat policii, která k jejich průjezdu zablokovanou komunikací dávala svolení. „Mám doma rodinu, nemají vycházet z domu, pořádně ani nevědí, co se děje. Jedu z práce a asi se tam dostanu až večer," uvedl Dalimil Kopecký, který v Kochavci bydlí.

Ilustrační foto
Lapka vykradl v noci tři chaty

Překvapený byl i starosta Antonín Goňa. „Divili jsme se, co se děje, když tady začínaly najíždět policejní vozy. Pak mi velitel ze Slavičína oznámil, že u nás byli viděni údajní pachatelé trestného činu. Že jsou ozbrojeni, proto by se naši občané měli držet v blízkosti svých obydlí a neměli by chodit mimo obec," okomentoval starosta.

Otázka je, nakolik kradené peníze lupičům poslouží. Při krádeži bankovek a manipulaci s nimi neoprávněnou osobou se totiž ihned obarví nesmyvatelnou barvou.

Máte zajímavé fotografie, videa? Pošlete nám je na editori.zlin@denik.cz . Rádi je zveřejníme na našem webu.