„Na místo vyjeli hasiči z Rosic a Velké Bíteše, kteří raněné posádce poskytli první pomoc. Poté místo zásahu osvětlili a zajistili proti požáru," popsal postup hasičů jejich krajský mluvčí Jaroslav Mikoška.

Ilustrační foto.
Kuřáky vyžene z hospod zákaz. Už za měsíc

Zraněné odvezlo několik sanitek do třech různých nemocnic v Brně. „Nejzávažnější zranění utrpěla žena, kterou jsme se středně těžkými poraněními převáželi na urgentní příjem do bohunické nemocnice," upřesnila mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková.

Zbytek lidí se zranil pouze lehce a skončili buď také ve fakultní nemocnici v Bohunicích, nebo v nemocnici na Pekařské či v úrazové nemocnici.

Odtahová a úklidová služba po odvezení raněných odstranila z dálnice dodávku, která překážela autům. „Dálnice byla v obou směrech opět průjezdná v 5:50 hodin," dodal Mikoška.

Ilustrační foto.
U Nepomuka skočil muž pod vlak. Střet nepřežil

Příčinu nehody zatím policisté vyšetřují. Podezírají řidiče, že za volantem dodávky usnul. „Provedli jsme u něj i orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu s negativním výsledkem," konstatovala jihomoravská policejní mluvčí Štěpánka Komárová.

Dalších pět vozidel havarovalo na dálnici D1 jen o několik hodin později. Na 204. kilometru ve směru na Prahu se chvíli po jedenácté hodině srazila čtyři osobní auta a jedna motorka. Auta do sebe narazila postupně, šlo totiž o dvě různé nehody, které na sebe navázaly. „Nehoda se obešla bez zranění a její příčinu vyšetřujeme," uvedli na svém webu jihomoravští policisté. Řidiči místem projedou.

Technopárty Czarotek ve Vysoké Peci u Jirkova
Mladý muž zemřel na technopárty Czarotek u Jirkova