Jejich show však nezačala ve zrovna rozumnou hodinu – automobily začaly na parkoviště najíždět kolem desáté hodiny večerní v noci ze soboty na neděli a akce pokračovala až do půlnoci.

Celkem přijelo mezi dvěma a třemi stovkami automobilů, které svými hlasitě naladěnými výfuku během najíždění na plochu znepříjemňovaly noční spánek obyvatelům Severního sídliště. Následně se situace do značné míry uklidnila. „Hlídka, která na místo dorazila po upozornění ostrahy obchodního domu, zjistila, že na místě nedochází k žádným závodům a že na parkovišti probíhá pouze fotografování. Narušení veřejného pořádku nebylo během kontroly zjištěno,“ informoval policejní mluvčí Pavel Truxa.

Krátce po odjezdu policistů, kolem půlnoci, akce skončila a účastníci parkoviště opustili. „Kdyby ten nelegální sraz proběhl ve větším klidu, tak mi to snad ani nevadí,“ uvedl pro Boleslavský deník Martin Bureš, který bydlí v jednom z domů naproti Obi. „Vždycky se ale najde nějaký hlupák, který se před ostatními předvádí a kvůli němu se pak lidi pořádně nevyspí,“ dodává.

Podle Bureše byla policie na místo přivolána až po hodině, a to už na parkovišti zbývalo jen několik posledních desítek aut. Řidiči, kteří túrováním obtěžovali okolí, tak odjeli bez postihu. Místní se shodují, že kuriózní noční akce se na místě konala poprvé. A rovněž shodně doufají, že se nebude opakovat.

Poříční policisté zasahují na hladině i pod ní. Brzy je čeká velká bezpečnostní akce Voda, při níž budou kontrolovat nejen plavidla, ale třeba i rybáře.
Poříční policisté se potápí pro lidi i historické mince