Nešťastnou událost potvrdila i mluvčí náchodské policie Eva Prachařová. "Ženu se pokoušeli resuscitovat, ale neúspěšně. I přes okamžitě poskytnutou péči přivolaných lékařů zraněním na místě podlehla," informovala mluvčí.

Jedna ze svědkyň nehody uvedla, že se paní snažila přejít na druhou stranu, ale byla údajně menší postavy a řidič ji z kamionu rozhodně nemohl vidět. "Podél silnice jsou takové betonové panely a paní byla menšího vzrůstu. Možná myslela, že řidič zastaví, jinak si to neumím vysvětlit," popsala šokovaná žena a dodala, že kamion jel pomalu a řidič vůbec netušil, že někoho srazil. "Dělníci, kteří pracují na opravě silnice, na něho začali křičet, aby zastavil. Paní se hodně ošklivě zranila i o ty betonové panely," uvedla svědkyně se slzami v očích. Sama přes stejné místo přechází do zaměstnání. "Mnohdy je to tam opravdu o život," dodala s tím, že opodál bydlí a tohle je už druhá smrtelná nehoda, kterou viděla.

Celkem na úseku dálnice D6 bouralo 42 aut.
Nehody více než čtyřiceti vozidel zablokovaly dálnici D6 u Prahy

Tragická nehoda zastavila na dvě a půl hodiny provoz na hlavní ulici a zkomplikovala dopravu v celém Náchodě. "Řidiči nákladních automobilů byli odkláněni na objízdnou trasu před Jaroměří, osobní automobily objížděly uzavřenou silnici okolo České Skalice. O půl čtvrté odpoledne byl na silnici obnoven běžný provoz," sdělila policejní mluvčí.

Veškeré okolností nehody, stejně tak jako přesná míra zavinění jednotlivých účastníků, zůstává i nadále v šetření náchodské dopravní a kriminální policie.

Sexuolog Petr Weiss u Okresního soudu v Pelhřimově.
Trest za autonehodu: Sexuolog Weiss dostal dva a půl roku s podmínkou