Jak Deník informoval v sobotu večer, 44letý Maroš Gajdošík ten den odpoledne zaútočil na 53letého M. M., když společně s manželkou odjížděli autem od svého domu. Gajdošík na svého souseda několikrát vystřelil, a to i ve chvíli, kdy už zraněný muž před ním utíkal. Přes několik zásahů muž přežil a byl letecky transportován do FN Ostrava-Poruba. Tam byl nakonec převezen sanitkou i Gajdošík, který po střelbě polil hořlavinou vstupní dveře domu svých sousedů a založil tam požár, který způsobil škodu za zhruba 50 tisíc korun. 

Když k místu přijeli policisté, přiložil si Gajdošík nelegálně drženou pistoli ke spánku a v sebevražedném úmyslu se střelil. I přes průstřel hlavy přežil. 

"Oba pacienti jsou nadále v péči zdravotníků kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny. Jejich stav je nyní stabilizovaný a jsou mimo ohrožení života," řekl v pondělí dopoledne mluvčí nemocnice Tomáš Oborný. 

Místo činu v Petřvaldě.
Dlouholetý spor sousedů vyvrcholil střelbou, oba bojují o život

Policie případ vyšetřuje pro spáchání několika trestných činů, především však pro pokus vraždy a nedovolené ozbrojování. Gajdošíkovi hrozí až výjimečný trest.

Jak vyplývá ze svědectví sousedů, Gajdošík v roce 2012 postavil svou Rezidenci Reskátor bez stavebního povolení a navíc i na pozemcích, které mu nepatřily. Stavby částečně zasahovaly na pozemky okolních sousedů. Ti se dosud marně snažili dovolat spravedlnosti u úřadů. Byť bylo vydáno rozhodnutí o odstranění stavby, k demolici nedošlo.  Místo toho Gajdošík své sousedy terorizoval, vyhrožoval a nakonec své hrozby v sobotu i naplnil, když se je skutečně pokusil zabít. 

Vrchní soud v Olomouci. Ilustrační foto
Soud potvrdil osvobozující verdikt nad policisty obžalovanými z loupeže
NEVINNI. Soud obžalované (zleva David Baše, Jiří Glac, a Pavel Pizlo) zprostil obžaloby.
Soud osvobodil policisty obžalované z brutální loupeže
Přepadený podnikatel prohlásil, že na milion procent v jednom ze zakuklenců poznal policistu Jiřího Glace (na snímku před soudní síní).
Policisté stojí před soudem kvůli brutální loupeži. Vinu důrazně odmítají