Již v noci na čtvrtek detektivové IV. obvodu pražské policie zadrželi mladou ženu, kterou zprvu považovali za důležitou svědkyni. Kamerové záznamy totiž prozradily, že přednedávnem hernu navštívila společně s podezřelým – tehdy v roli zákazníků. Dvaadvacetiletá žena skončila v cele vazební věznice, protože podle kriminalistů byla spolupachatelkou.

Kriminalisté přesně, věděli koho hledají

Vazbu policisté navrhují i pro zadrženého cizince, kterého znají jako narkomana, jenž má už sedm záznamů o stíhání pro skutky majetkového, drogového i násilného charakteru.

Kriminalisté přesně věděli, koho hledají – nicméně i tak byl dotyčný zaskočen, když ho v neděli čtvrt hodiny před čtvrtou odpoledne dopadli. Vypátrali ho, i když našel útočiště až na Děčínsku – v České Kamenici. Právě tam spadla klec.

Muž loupil za pomoci plynové pistole 

„Zadržení provedli kriminalisté ve spolupráci s tamními policisty. Proběhlo bez nasazení zásahové jednotky," připomněl v pondělí Hulan. Podle jeho slov nebylo možno otálet – detektivové totiž měli informace, že má podezřelý namířeno do Německa. Obávali se tudíž, že by se jim mohl ztratit z očí.

Dopadením na severu Čech byl cizinec překvapen natolik, že se k pražské loupeži spontánně doznal. „Při zákroku se podařilo zajistit i zbraň, se kterou obviněný loupil. Jednalo se o plynovou pistoli. Také se podařilo kriminalistům zajistit polovinu uloupené hotovosti," připomněl Hulan. Poznamenal, že muž byl obviněn z loupeže – a v případě odsouzení mu hrozí až 10letý pobyt za mřížemi.

Čtěte také: Kriminalisté dopadli podezřelého z loupeže v Krči