K tragické události došlo v pondělí ráno. „Jeden z kolegů, zařazený na Územním odboru Česká Lípa, si svou služební zbraní způsobil smrtelné zranění, kterému na místě podlehl,“ informovala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Okolnosti jsou podle jejích slov v šetření. Zda se jednalo o sebevraždu či nešťastnou událost, policie neuvedla. „Prověřování je na samém počátku a do jeho skončení nebudeme zveřejňovat žádné bližší podrobnosti, nicméně v tuto chvíli zatím vše nasvědčuje tomu, že důvody, které policistu k tragickému činu vedly, jsou zřejmě osobního charakteru,“ doplnila Suchánková.

Sousoší na Karlově mostě počmáral vandal.
Soud potrestal cizince za nápis na soše na Karlově mostě vyhoštěním a pokutou

Vedení krajské policie poskytlo rodině policisty okamžitou psychologickou pomoc. „Vyjadřujeme upřímnou a hlubokou soustrast rodině a příbuzným policisty. Jeho dobrovolný a tragický odchod je pro Krajské ředitelství policie Libereckého kraje velkou ztrátou,“ doplnila Suchánková.

Ilustrační fotografie.
Opilý muž položil hlavu na kolejnici. Zpozdil dvě vlakové spoupravy

V listopadu před dvěma lety otřásla českolipskou policií podobná událost. Jeden z jejích příslušníků si přímo v zaměstnání způsobil smrtelné zranění.