Trestní senát Vladimíra S. poslal na dva a půl roku do vězení. Hrozilo mu až deset let. Rozhodující slovo měl znalecký posudek, podle kterého nelze jednoznačně určit, že smrt nastala v důsledku útoku obžalovaného.

Muž před několika lety zavraždil otce, teď připravil o život kamaráda.
Neuvěřitelný případ z Ostravy: Muž zabil známého, s mrtvolou žil měsíc v bytě

HÁDKY

K činu došlo v listopadu loňského roku v bytě v Ostravě-Přívoze, kam se obžalovaný nastěhoval ke svému známému. Ten mu to sám navrhl. Potřeboval někoho, kdo by se s ním podělil o náklady na bydlení. Mezi muži ale začalo docházet k neshodám. Vladimír S. byl nepořádný a občas se opil, což bytnému kvůli sousedům vadilo. Osudného dne se opět pohádali.

Obžalovaný uvedl, že ho známý udeřil pěstí do obličeje. „Dal mi ránu pěstí,“ vypověděl Vladimír S., který poté kamarádovi zasadil několik odvetných úderů. Muž spadl na židli, uhodil se hlavou o zeď a zůstal nehybně sedět.

Odjezd hráču Baníku Ostrava do Olomouce, 21. května 2019 v Ostravě.
OBRAZEM: Hurá do Olomouce! Baníkovci odcestovali do dějiště pohárového finále

Vladimír S. šel spát. Po probuzení zjistil, že muž je mrtvý. „Koukal jsem, že tam furt sedí. Sáhl jsem na něj, byl chladný,“ prohlásil. Tělo později odtáhl do vedlejšího pokoje a zaházel oblečením. V bytě zůstal měsíc. Přes den většinou chodil ven. Vše vyšlo najevo, když do bytu za asistence policie vnikli hasiči. Důvod zásahu byl zápach vycházející z bytu.

Rozsudek není pravomocný. Obžalovaný jej sice přijal, státní zástupce si ale ponechal lhůtu na vyjádření.

Ilustrační foto.
Meteorologové předpovídají vydatný déšť. V Moravskoslezském kraji hrozí povodně

VRAŽDA

Vladimír S. byl již v minulosti za násilný čin odsouzen. Dostal jedenáct let za vraždu nemohoucího otce, o kterého se delší dobu staral. Po čase již ale péči a neustálé výtky nezvládal a otce zabil. Tělo ukryl do kůlny a několik měsíců na příbuzného pobíral důchod.

Ostravský festival Kompot, 19. května v Ostravě. Na snímku Hana Zagorová.
Hana Zagorová: Recept na optimismus? Nestýkat se s lidmi, kteří vás štvou!