V sobotu zemřelo po dvou lidech v Pardubickém a Libereckém kraji, jednu oběť si vyžádaly nehody v Karlovarském, Plzeňském, Ústeckém, Královéhradeckém a Olomouckém kraji.

Ilustrační foto.
U Srní zemřel motocyklista

Ačkoli měsíc ještě neskončil, již nyní je počet mrtvých výrazně vyšší než v ostatních měsících letoška a také než loni v červnu, kdy bylo úmrtí 36. Nejméně lidí letos zemřelo v únoru, a to 27.

V sobotu zemřel sedmadvacetiletý muž na dálnici D46 u Olšan na Prostějovsku, kterého srazila dodávka. Další, jednapadesátiletý chodec nepřežil střet s nákladním automobilem na silnici druhé třídy mezi obcemi Libel a Častolovice na Rychnovsku.

Smrtelná zranění utrpěl řidič u obce Lomnice na silnici ze Sokolova směrem na Kraslice, který narazil s autem do stromu. V severních Čechách zemřeli dva motorkáři - u Provodína na Českolipsku sedmapadesátiletý motocyklista a další v Ústí nad Labem. Automobilista zahynul při dopravní nehodě mezi obcemi Spálené Poříčí a Struhaře na Plzeňsku.

Tragická nehoda: Na silnici z Lomnice na Kraslice zemřel člověk.
Náraz do stromu na Sokolovsku skončil tragicky

Cyklista zemřel v sobotu odpoledne u Suchého vrchu v Orlických horách. Večer nepřežil střet s autem chodec u České Třebové, řekl ČTK policejní mluvčí Ondřej Zeman. Na Jablonecku zahynul večer po pádu z kola sedmapadesátiletý cyklista.

"Muž pravděpodobně zemřel v důsledku pádu z elektrokola, o čemž svědčilo zranění na jeho hlavě. Cyklistickou přilbu cyklista nepoužil," řekla krajská policejní mluvčí Ivana Baláková. Okolnosti cyklistovy nehody nejsou podle ní jednoznačné. Policisté událost vyšetřují a pro upřesnění příčiny úmrtí cyklisty nařídili provést soudní pitvu.

Podobná nehoda se stala dnes ráno v Ostravici na Frýdecko-Místecku. Při sjíždění z kopce devětačtyřicetiletý cyklista zřejmě nezvládl řízení a přejel do protisměru, kde narazil do skruže. Stejně jako cyklista z Jablonecka neměl helmu. Nehoda se stala na nepojmenované místní komunikaci, proto zřejmě nebude zařazena do policejních statistik.

Ilustrační foto.
Během pár hodin řešila policie na Plzeňsku tři vážné nehody