„Prioritně musí policisté dojít k závěru, zda se učitelky dopustily něčeho protiprávního – tedy přestupku, nebo trestného činu," konstatoval Hulan.

Jiří Paroubek.
Takže na shledanou, pane redaktore, odešel Paroubek naštvaně ze studia

Drama se odehrávalo před polednem v lesoparku Cibulka, kde zmizeli tři žáčci – dvě děvčátka a chlapec ve věku od tří do pěti let. Přivolaným policejním těžkooděncům – příslušníky pořádkové jednotky policie běžně nasazuje v situacích, kdy je třeba pročesávat terén v rámci pátrací akce – se děti podařilo vypátrat během půlhodiny.

Ještě dřív, než dostal pokyn ke startu už připravený vrtulník. V poměrně rozlehlé oblasti nicméně zasahovaly desítky policistů, na pomoc přijeli i strážníci. Děti byly nahé – prý se svlékly proto, že jim bylo horko. „Některé svršky třímaly v ručičkách, jiné policisté našli cestou lesem zpět do školky," konstatoval Hulan. Připomněl, že naštěstí děti nenapadlo jít se vykoupat do nedalekého rybníčku.

Odložené batohy

Zmínil hned několik skutečností, které policisty zarazily. Učitelky prý zjistily, že děti chybí, až podle odložených batohů. Údajně se navíc obrátily na policisty až s odstupem. A podle Hulana dokonce nedokázaly děti ani pojmenovat; pouze popsaly, jak ztracení svěřenci vypadají! Absurdní, odmítá tvrzení policisty ředitelka Šárka Krutská.

Andrej Babiš
Volební průzkum: ANO drtí rivaly, levicové strany dál ztrácejí

Podle jejích slov se stalo jen to, že jedna z učitelek řekla policistům příjmení matky místo otce – avšak učitelky přesně věděly, které děti chybí. V místech, kde děti pobývají velmi často, se tentokrát ekoškolka potkala se „státní" školkou; dětí tam tedy bylo víc.

„Naše učitelky přepočítávají děti každých deset minut," řekla Deníku Krutská – s tím, že právě při počítání se ukázalo, že tři děti chybějí. Krátké propátrání nejbližšího okolí ukázalo, že nejde o vtípek – a tak jedna z učitelek přivolala policii, další kolegyni, aby děti odvedla, a také informovala rodiče ztracených dětí.

Tuláčky, kteří se prý natolik zabrali do vlastní hry (podle své fantazie hledali stopy dinosaura), že zapomněli na pravidlo nevzdalovat se od skupiny, podle Krutské policisté v pořádku přivedli během čtvrthodiny.

„Jen nejstarší chlapeček vyhodnotil, že se něco děje, když je hledala policie; holčičky byly úplně spokojené," konstatovala ředitelka. Deníku řekla, že i když učitelky postupovaly přesně podle bezpečnostních pravidel, tým školy bude zkoumat, jak se z události poučit.

Ilustrační foto
Soud v Ostravě poslal do vazby školáka, který přepadl důchodkyni