Kvůli střetu kamionu s dodávkou byla ve středu před polednem uzavřena dálnice D5 ve směru na Rozvadov. K nehodě došlo po půl dvanácté na 103. kilometru dálnice, nedaleko Heřmanovy Hutě.

Řidič kamionu chtěl podle policie zastavit u krajnice a v plné rychlosti do něj bokem narazila projíždějící dodávka. "Dodávka rozpárala plachtu nákladního vozu a prorazila nádrž. Řidič dodávky byl se zraněním odvezen do nemocnice na ošetření," sdělila policejní mluvčí Martina Fialová s tím, že z kamionu začala unikat nafta a také se z něj na dálnici vysypaly ocelové svitky.

Bouralo se v koloně

Na dálnici okamžitě začala vznikat několikakilometrová kolona. Právě v ní došlo odpoledne k další nehodě. "Na 93. kilometru u Nýřan se před čtvrtou hodinou odpoledne střetla dodávka s kamionem," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová. Tato nehoda už se neobešla bez vážných zranění jednoho z účastníků. "Zhruba třicetiletého muže jsme letecky transportovali na urgentní příjem fakultní nemocnice v Plzni," informoval mluvčí záchranné služby Martin Brejcha.

Auto na střeše

Další nehoda se odehrála v půl šesté odpoledne na dálničním nájezdu u Ejpovic. "Řidička pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy a na mokré vozovce dostala smyk. Auto po havárii skončilo na střeše," uvedla Brožová. "22letou ženu jsme převezli na chirurgickou ambulanci plzeňské fakultní nemocnice," dodal mluvčí záchranné služby.

V Plzni srazilo auto chodce

Záchranáři zasahovali ve středu odpoledne také v Plzni, kde srazilo auto na Koterovské třídě 69letého muže.