Začalo to rozbitým oknem fordu, z něhož si zloděj odnesl nákupní košík. Dalším na řadě byl Renault Traffic, z něhož ukradl nářadí. Následoval Ford Transit, ze kterého si odnesl rovněž nářadí. Osudným se stal zloději nissan, ze kterého si vzal, jak jinak, opět nářadí. Jenomže tentokrát jeho počínání neušlo pozornosti lidí, kteří zavolali policii.

„O tomto činu bylo na tísňovou linku přijato oznámení od oznamovatele, který vše viděl, a na základě toho byla na místo vyslána policejní hlídka. Pachatel se zde však už nenacházel. Policisté po několika desítkách minut místním šetřením zjistili, kde by se pachatel mohl ukrývat, a došli si pro něj," uvedla mluvčí krajské policie Zuzana Týřová.

Na místě muže zadrželi a převezli na policejní služebnu. „Celkem způsobil všem poškozeným škodu na odcizených věcech a na poškození necelých 70 tisíc korun. Mezi ukradeným nářadím byly například vrtačka, rozbrušovačka, laserový úhloměr, kompletní gola sada, oscilační bruska či sada vrtáků," poznamenala mluvčí.

V páchání trestné činnosti není dopadený zloděj žádným nováčkem, za krádeže byl v posledních třech letech již odsouzen soudem. Teď mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Policisté spisový materiál předložili v sobotu na okresní státní zastupitelství a obviněný muž byl ještě týž den poslán soudcem do vazební věznice.