Jokschová i Lenk před soudem odmítli vypovídat. V přípravném řízení se ale policistům k trestné činnosti doznali. Jokschová uvedla, že se tímto způsobem snažila zajistit potřebné finanční prostředky pro své děti, které má čtyři.

„Dvě z nich mám s Josefem Pejřimovským, který je nyní ve výkonu trestu. Právě od něj jsem se výrobu pervitinu naučila,“ řekla policistům Jokschová, která velmi detailně popsala výrobu drogy známé jako „perník“. Nejdříve je třeba v mixéru na prach rozemlít lék Cirrus, který se poté smíchá v kanystru s toluenem, hydroxidem sodným a horkou vodou. Další postup z pochopitelných důvodů Deník prozrazovat nebude.

Policie odložila případ Michaely Muzikářové z Ústí nad Labem, která se pohřešuje od začátku ledna tohoto roku. Kriminalisté to oznámili na páteční hojně navštívené tiskové konferenci.
Pohřešovanou Míšu policie nenašla, případ odložila. Podezřelého ale má

Jokschová uvedla, že pervitin vařila sama, suroviny jí ale dodávali dva muži. Jeden z nich, jehož údajně nezná jménem, jí vždy jednou za čas dovezl potřebné léky. Druhým byl Josef Lenk.

„Do domu v Lubech, kde bydlí Jokschová, jsem se přistěhoval vloni. Jokschovou jsem neznal, ale slyšel jsem, že má dobré zboží. Nejprve jsem od ní několikrát pervitin koupil, později mě požádala, abych jí pomohl s nákupy. Dala mi seznam, na němž byl toluen, hydroxid sodný, jód a další věci. Já nakoupil, předal jsem jí to, odešel a ona to vyráběla. Takhle to bylo asi šestkrát, vždy jsem za to dostal zdarma asi tři gramy pervitinu,“ vypověděl na policii Lenk.

Jokschová, která pracuje jako prodavačka, se přiznala k tomu, že vyrobila zhruba kilogram známé drogy. Zhruba 800 gramů odevzdala dodavateli léků, zbytek si ponechala. Vše ale nespotřebovala sama, podle obžaloby pervitin kromě Lenka dala či prodala dalším osmi lidem. Lenk podle obžaloby prodal nebo dal drogu dvěma známým. Cena byla obvykle tisíc korun za gram.

Líčení bylo odročeno na listopad, kdy budou vyslechnuti svědci a kdy by už mohl zaznít rozsudek. Oběma obžalovaným hrozí odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Znalec Jiří Doleček.
V kauze Janouškova posudku se odvolal znalec i státní zástupce