Spor mezi mužem a ženou skončil v dubnu v pardubickém hotelu Harmony tragédií. Tělo ženy zůstalo po pádu z šestého patra ležet pod okny. Co se ale v pokoji stalo?

K neštěstí došlo v sobotu brzy ráno 15. dubna letošního roku. Pětačtyřicetiletý muž z Rumunska a stejně stará žena ze Slovenska spolu měli mít v hotelovém pokoji konflikt, který skončil smrtí ženy. Kriminalisté proti podezřelému muži po několika hodinách zahájili trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti.
Hotel samotný slouží jako ubytovna převážně zahraničních dělníků. V okolí toto místo také nemá valnou pověst.


Právě na tuto otázku se alespoň částečně pokoušeli nalézt kriminalisté odpověď v pondělí dopoledne. Na místo činu přivedli z vazební věznice podezřelého 45letého muže z Rumunska. On byl tím posledním, kdo stejně starou ženu zřejmě viděl naposledy naživu. Výslech na místě činu pak doprovodila i naturalistická zkouška.

Dům v Helsinské ulici v Kladně, kde se vše odehrálo.
V bytě našli policisté mrtvého kolegu


Policisté si s sebou přinesli figurínu, která měla zhruba odpovídat velikosti a váze mrtvé ženy. A právě tato figurína pak sedmkrát letěla z otevřeného okna v šestém patře. 

Na informace o průběhu vyšetřování však byli policisté skoupí. „Můžeme pouze potvrdit, že zde probíhají úkony potřebné k vyšetřování. K jeho samotnému vývoji se však vyjadřovat nemůžeme,“ uvedla mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

NEPŘIZNAL SE
Obviněný muž podle všeho ale s policisty příliš nespolupracuje. K tomu, že by ženu z okna vystrčil se dosud nepřiznal a nenasvědčovala tomu ani jeho krátká přítomnost na místě činu. Kriminalisté pokusy prováděly bez něj, což může znamenat, že odmítl na vyšetřování spolupracovat. 

Mladík v BMW při zběsilé jízdě Přerovem demoloval zaparkovaná auta
Zběsilá jízda z pivních slavností: mladík v BMW demoloval auta i stromky


Pokus s figurínou opakovali kriminalisté několikrát, aby se vyzkoušeli všechny možné varianty pádů, které mohly nastat. 
Přesnost dopadu potvrdila hned první zkouška. Figurína dopadla do křoví pod okny přesně do místa, kam tělo v dubnu. Hlína, do které se tehdy vsákla krev mrtvé ženy uvolnila poměrně charakteristický zápach rozkladu. 

Hrozivě praktickou rekonstrukci pádu z šestého patra sledovala z oken hotelu řada tamních nájemníků, ale také lidé z okolí včetně matek s dětmi.