Krajští kriminalisté v nejbližší době odloží případ napadení 16leté studentky, ke kterému došlo na počátku února na ústeckém sídlišti Skalka. Sousedé ji tam našli s rozmláceným obličejem a s vyraženými zuby v tratolišti krve.

Pietní místo u Gymnázia Jateční.
Sebevraždu gymnazisty provázejí dohady, na škole je černá vlajka

„Na základě všech zjištěných a prověřených informací má napadení dívky na svědomí její přítel, který si ihned po činu vzal život skokem pod jedoucí vlak. Motivem, proč to udělal, byly dlouhodobé vztahové problémy, které mezi sebou řešili," potvrdila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

NABÍDLI POMOC PSYCHOLOGA

Oběma rodinám, jak ze strany dívky, tak i chlapce, nabídla policie pomoc psychologa. „Zároveň jsme tuto pomoc nabídli i jejich spolužákům, kteří celou traumatickou událost vnímali také velmi citlivě," doplnila Hyšplerová.

Podle spolužáků dívka s chlapcem chodila asi čtyři měsíce. Jejich vztah ovšem v posledních týdnech evidentně nebyl v pořádku. „Já jsem je třeba viděla na chodbě se hádat a on i brečel, když se s ním údajně rozešla," řekla televizi Prima spolužačka. Hádek mladého páru si prý všímali i sousedé na sídlišti, kde dívka bydlí.

„On byl na povrchu normální, ale kdo ho znal, tak tvrdil, že byl výbušný, až agresivní," podotkl jeden ze studentů gymnázia.

Technopárty Czarotek ve Vysoké Peci u Jirkova
Mladý muž zemřel na technopárty Czarotek u Jirkova