VYBERTE SI REGION

Festival láká na kuchařský um. Speciality ochutnáte i v Doksech

Doksy - Všichni gurmáni už mohou brousit vidličky a nože. Příští týden startuje šestý ročník Grand Restaurant Festivalu.

8.1.2015
SDÍLEJ:

Jednou ze specialit festivalu bude Krůtí steak grilovaný v medu s lněným semínkem a feferonkou podávaný na černé čočce. Foto: archiv

Na Českolipsku budou mít lidé jedinečnou možnost ochutnat degustační menu v restauraci hotelu Port u Máchova jezera. Za vlídné festivalové ceny lze ochutnat speciality atraktivních restaurací z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant 2015, tedy publikace postavené na nezávislém hodnocení veřejnosti.

Zimní svátek všech milovníků jedinečného jídla a nápojů proběhne od 15. ledna do 28. února v 85 vybraných restauracích po celé republice.

Hosté si budou moci vybírat jídla ze třech kategorií: „GASTRONAUT objevujme nové chutě", "INSPIRACE ochutnejme tradiční recepty" a „TERROIR buďme v rovnováze s přírodou". V podání hotelu Port se bude jednat o „Krůtí steak grilovaný v medu s lněným semínkem a feferonkou podávaný na černé čočce", „Domácí raviolu s králičím hřbetem, hříbkovou omáčkou a parmazánem zdobené řeřichou" či „Grilovaný jelení hřbet, restovaná kořenová zelenina, staročeská uhlířina neboli přesbidlo".

Pro účast na Grand Restaurant Festivalu je nutné mít zakoupenu festivalovou ochutnávku do vybrané restaurace či speciální doprovodný program na příslušný den a čas.

Předprodej ochutnávek probíhá výhradně na www.grandrestaurantfestival.cz, kde je také seznam všech zapojených restaurací. Ceny se pohybují v rozmezí od 250 Kč do 600 Kč. Zakoupit lze degustaci jednochodovou, dvouchodovou či tříchodovou včetně vína či piva a vody.

Autor: Redakce

8.1.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Před brněnskými strážníky ujížděl řidič, který předtím úmyslně zaparkoval na chodníku před ředitelstvím městské policie ve Štefánikově ulici a odmítal auto odstranit.

Rychle a zběsile v Brně. Provokoval strážníky, pak ujížděl i na červenou

Ilustrační foto.
23 8

O oblékání mrtvých není zájem, komentuje novelu majitel pohřební služby

Po útoku kormoránů tekla Ostravicí „krvavá voda"

Doslova masakr ryb způsobila obrovská hejna kormoránů v řece Ostravici v místech, kde se do této řeky vlévá Lučina. Uvedl to jednatel Českého rybářského svazu pro severní Moravu a Slezsko Přemysl Jaroň.

AKTUALIZOVÁNO

Dívenka, která vylétla ze sjezdovky, v nemocnici podlehla vážným zraněním

Dolní Morava – Teprve jedenáctiletá lyžařka se v sobotu 21. ledna dopoledne velmi těžce zranila ve skiareálu na Dolní Moravě. Přes veškerou lékařskou péči dívenka svým zraněním v nemocnici podlehla.

Ministerstvo obrany letos počítá s navýšením počtu vojáků o 1725

Praha - Ministerstvo obrany letos počítá s navýšením počtu vojáků o 1725. Úřad by také mohl mít na konci roku o téměř 250 více civilních zaměstnanců. Na dotaz to sdělil Jiří Caletka z tiskového oddělení ministerstva obrany. Loni se v resortu zvýšil počet vojáků z povolání o 1214, přibylo také více než 120 občanských a státních zaměstnanců.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies