VYBERTE SI REGION

Když je kuchyň skvělá, hosté se rádi vracejí

Jablonec n. N. - Půlměsíc a pizzerie Paolo, dva v jednom… penzion s restaurací změnil mávnutím proutku provozovatele. Dá se ještě na tak vyhlášeném podniku něco zlepšit?

24.12.2015
SDÍLEJ:

Pavel Horčička (vlevo) předává Ivo Konečnému jabloneckou restauraci Půlměsíc doslova za pochodu, hosté ani nepocítí, že se prohodili. Následné velké změny ale nečekejte. Foto: Deník/ Lenka Klimentová

Opouštět zavedený podnik není jednoduché. A naskakovat do rozjetého rychlíku také ne. V takových rolích jsou v těchto dnech Pavel Horčička a Ivoš Konečný. Předávají si jabloneckou pizzerii Paolo doslova za pochodu.

Předáváte skvělou a zavedenou restauraci. Proč?

Pavel Horčička: Trochu si od této práce, kterou jsem dělal jedenáct let odpočinu. Ale z gastronomie a hotelnictví neodcházím úplně. Hosté mne najdou v podniku Caffeteria OUTU u skvělé kávy a dezertů.

Za co nejvíc Půlměsíci vděčíte?

P. H.: Za tým. Chtěl bych jim poděkovat. Za celých téměř jedenáct let. I když samozřejmě všichni tu se mnou nebyli po celou dobu. Bez těchto lidí bych to nikdy nezvládl. V každém případě je tento tým, tvrdím, nejlepší z celého Jablonce. Poděkování patří samozřejmě i hostům, se kterými se zde rád budu potkávat, již v pozici klienta.

Zachová si pizzerie tak vysokou laťku jako dosud?

P. H.: Já doufám, že nejen zachová, ale bude ještě lepší a chtěl bych mu popřát hodně štěstí. Zároveň novému majiteli hodně úspěchů a trpělivosti.

Ivoš Konečný: Budu se o to snažit, start bude pozvolný. Rád bych použil současného stavu jako odrazového můstku pro posun laťky vzhůru. Provoz je stabilní a zavedený. Hosté se nemusí obávat žádné revoluce, určitě se však budu snažit kvalitu provozu posouvat dál.

Podělte se o plánované novinky.

I. K.: Především věřím, že tu zůstane stejný tým , který zde Pavel vybudoval. Je pro restauraci základním stavebním kamenem a je fantastický. Rád bych zavedl sezonní jídla a více do menu zařadil sezonní zeleninu. To mi trochu chybí.

Jen na dohled se pomalu začíná budovat nákupní centrum, kde bude minimálně jedna restaurace. Nebojíte se konkurence a odlivu hostů?

I. K.: Myslím, že není potřeba bát se konkurence, konkurence je zdravá. Drží nás v pozoru. Nutí nás se posouvat dál, vyvíjet se a tvořit stále něco nového. Zlepšovat se.

Co je vůbec předností této restaurace v centru Jablonce? Její atmosféra?

I. K.: Hlavním devízou je její vybudované dobré jméno. Přednosti jsou v kvalitě jídla a servisu. Restaurace si dokázala vysoký standard služeb udržet celých jedenáct let.

Vybavujete si, když jste přišel do této restaurace poprvé?

I. K.: Samozřejmě. Byl to ještě starý Stříbrný půlměsíc, restaurace ještě nebyla pod vedením Pavla Horčičky. A tenkrát to tu moc nevonělo… Odjel jsem tehdy na několik let do zahraničí. Po návratu jsem přišel do úplně jiného podniku, který byl v Jablonci číslem jedna. Atmosféra podniku se změnila o 180 stupňů, samozřejmě k lepšímu. A nyní jej povedu…

Autor: Lenka Klimentová

24.12.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Stát pátrá po majitelích čtyř tisíc domů. Když se nepřihlásí, přijdou o ně

Hodný doktor, ale kritický komunální politik Jiří Biolek zpochybnil pověst Aleny Dernerové jako senátorky a kandidátky. „Velmi mě zklamal,“ řekla Dernerová.
6

"Ona selhala!" - "On manipuluje!" Biolek zaútočil na Dernerovou jako Trump

VIDEO: Bezva finta? Řidiče načapali se „schovávací“ SPZ

Možná jste si taky někdy chtěli připadat jako James Bond, jehož otáčecí SPZ na autě se stala legendární vychytávkou. Podobné pocity nedávno zažíval jistý řidič z americké Floridy. I když… Vlastně se chtěl jen vyhnout placení mýtného.

Aby smrt nebyla tabu. Vyšla kniha "o posledních věcech člověka"

Ondřej Nezbeda, bývalý uznávaný novinář Respektu, se rozhodl radikálně změnit svoji profesi. Stal se pečovatelem domácího hospice Cesta domů. Své zkušenosti z péče o nevyléčitelně nemocné sepsal do knihy Průvodce smrtelníka: o posledních věcech člověka. Nedávno ji spolu s kolegy z hospice představil na besedě v Knihovně Václava Havla. 

Co by měly děti jíst, aby byly zdravé

Praha - Nutriční specialistka Jana Spáčilová radí, jak děti učit správným stravovacím návykům.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies