VYBERTE SI REGION

Kousek Francie dostanete i v Liberci. Přípravu jídel můžete sledovat

Liberec /VIDEA, GALERIE, ROZHOVOR/ - Taje francouzské kuchyně najdete nově v centru Liberce. Pochutnejte si například na lososovém pstruhu v papilotě.

25.5.2016
SDÍLEJ:
Fotogalerie
11 fotografií
Francouzské delikatesy, které vznikají pod rukama světově uznávaného šéfkuchaře Clauda Duranda.

Francouzské delikatesy, které vznikají pod rukama světově uznávaného šéfkuchaře Clauda Duranda. Foto: Deník/Lenka Brabencová

Francouzské delikatesy připravované z regionálních potravin. Ty nově najdete v nové restauraci Le Bistro v Liberci. Uvaří je vám světově proslulý francouzský šéfkuchař Claude Durand.

Vařil jste v metropolích jako Lucemburk, Hong Kong či Petrohrad. Proč jste si k podnikání vybral Čechy potažmo Liberec?

Chtěl jsem mít restauraci podle vlastních představ, od vzhledu interiéru, vybavení kuchyně až po jídelní lístek a výběr dodavatelů. Když jsem navštívil Liberec, hned jsem si to tu zamiloval a rozhodl se otevřít zde restauraci.

Přestože jídla jsou francouzská, připravujete z regionálních surovin.

Ano. Nejprve jsem samozřejmě zjistil, jaký je zde trh s regionálními potravinami a byl jsem velice mile překvapen. Asi nejvíce nabídkou sýrů. Původně jsem chtěl dovážet sýry z Francie, ale na Farmě v Podještědí jsem našel tak skvělé kozí sýry, že jsem jim dal přednost před francouzskými.

Je tedy něco, co z Francie dovážíte?

Samozřejmě víno a šampaňské.

Vaše žena je cukrářka, která ve vaší restauraci připravuje domácí dezerty. Kdo vaří doma?

Vaření je má vášeň, takže většinou vařím i doma.

Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo?

Kterékoliv, které uvaří má maminka. Jinak mám rád jednoduchá jídla.

Proč by lidé měli přijít právě do vaší restaurace?

Kromě toho, že zde vaříme francouzské pokrmy s českou kvalitou z místních surovin, host se také může podívat, jak se pokrmy připravují. Máme otevřenou kuchyni.

Vařil jste pro mnoho slavných a vlivných lidí…

Vařil jsem pro politiky i hvězdy showbyznysu po celém světě. Nejvíc mi ale vždycky záleží na tom, jak jídlo chutná mým přátelům. Jejich názor je důležitý.

Máte otevřeno již druhý týden, setkal jste se, že by někomu nechutnalo?

Občas chodím přímo k hostům ke stolu a ptám se jich, jak jsou spokojeni. Nikdy jsem se nesetkal s negativními reakcemi. Talíře jsou vždy prázdné.

Francouzské delikatesy, které vznikají pod rukama světově uznávaného šéfkuchaře Clauda Duranda.

TIP DENÍKU

Vepřové maso v sádle

Pošírovaný pstruh duhový na lůžku ze špenátu s bílou máslovou omáčkou

Mille Feuille podávaný s hruškou vařenou ve víně

Autor: Lenka Brabencová

25.5.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Úroveň technického vzdělání podle šéfů strojírenských firem klesá

Praha - Úroveň technického vzdělávání se podle 60 procent ředitelů strojírenských firem za posledních deset let zhoršila. Pesimističtější byli v průzkumu mezi 285 podniky šéfové velkých společností. Vyplývá to z průzkumu analytické společnosti CEEC Research, jehož výsledky mají média k dispozici. Kompletní data budou zveřejněna v úterý na konferenci Budoucnost technického vzdělávání na ministerstvu školství.

Taneční soutěž StarDance vyhrál Piškula před Bankem a Plodkovou

Praha - Vítězem osmé řady taneční soutěže StarDance se stal herec Zdeněk Piškula, který tančil s Veronikou Lálovou. Ve finále dnes předstihl lyžaře Ondřeje Banka s Evou Krejčířovou. Třetí skončila v diváckém hlasování herečka Jana Plodková s Michalem Padevětem. Odborná porota v přímém přenosu České televize ohodnotila stejným počtem bodů dnešní výkony Piškuly a Plodkové, Bank v tomto pořadí zůstal třetí.

Anonym ohlásil bombu na pražském hlavním nádraží, vlaky nejezdily

Praha - Policie v sobotu večer kvůli anonymní hrozbě bombou vyklidila pražské hlavní nádraží. Železniční doprava byla na víc než hodinu zastavena. Metro svou stanicí na nádraží projíždělo. Policie bombu nenašla, po původci anonymního telefonátu pátrá. Médiím to řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies