Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kousek Francie dostanete i v Liberci. Přípravu jídel můžete sledovat

Liberec /VIDEA, GALERIE, ROZHOVOR/ - Taje francouzské kuchyně najdete nově v centru Liberce. Pochutnejte si například na lososovém pstruhu v papilotě.

25.5.2016
SDÍLEJ:

Francouzské delikatesy, které vznikají pod rukama světově uznávaného šéfkuchaře Clauda Duranda. Foto: Deník/Lenka Brabencová

Francouzské delikatesy připravované z regionálních potravin. Ty nově najdete v nové restauraci Le Bistro v Liberci. Uvaří je vám světově proslulý francouzský šéfkuchař Claude Durand.

Vařil jste v metropolích jako Lucemburk, Hong Kong či Petrohrad. Proč jste si k podnikání vybral Čechy potažmo Liberec?

Chtěl jsem mít restauraci podle vlastních představ, od vzhledu interiéru, vybavení kuchyně až po jídelní lístek a výběr dodavatelů. Když jsem navštívil Liberec, hned jsem si to tu zamiloval a rozhodl se otevřít zde restauraci.

Přestože jídla jsou francouzská, připravujete z regionálních surovin.

Ano. Nejprve jsem samozřejmě zjistil, jaký je zde trh s regionálními potravinami a byl jsem velice mile překvapen. Asi nejvíce nabídkou sýrů. Původně jsem chtěl dovážet sýry z Francie, ale na Farmě v Podještědí jsem našel tak skvělé kozí sýry, že jsem jim dal přednost před francouzskými.

Je tedy něco, co z Francie dovážíte?

Samozřejmě víno a šampaňské.

Vaše žena je cukrářka, která ve vaší restauraci připravuje domácí dezerty. Kdo vaří doma?

Vaření je má vášeň, takže většinou vařím i doma.

Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo?

Kterékoliv, které uvaří má maminka. Jinak mám rád jednoduchá jídla.

Proč by lidé měli přijít právě do vaší restaurace?

Kromě toho, že zde vaříme francouzské pokrmy s českou kvalitou z místních surovin, host se také může podívat, jak se pokrmy připravují. Máme otevřenou kuchyni.

Vařil jste pro mnoho slavných a vlivných lidí…

Vařil jsem pro politiky i hvězdy showbyznysu po celém světě. Nejvíc mi ale vždycky záleží na tom, jak jídlo chutná mým přátelům. Jejich názor je důležitý.

Máte otevřeno již druhý týden, setkal jste se, že by někomu nechutnalo?

Občas chodím přímo k hostům ke stolu a ptám se jich, jak jsou spokojeni. Nikdy jsem se nesetkal s negativními reakcemi. Talíře jsou vždy prázdné.

Francouzské delikatesy, které vznikají pod rukama světově uznávaného šéfkuchaře Clauda Duranda.

TIP DENÍKU

Vepřové maso v sádle

Pošírovaný pstruh duhový na lůžku ze špenátu s bílou máslovou omáčkou

Mille Feuille podávaný s hruškou vařenou ve víně

Autor: Lenka Brabencová

25.5.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Dílčí výsledky houbařských výprav Jiřího Laštůvky z uplynulého týdne.
1 4

Hlinecký houbař nanosil za týden z lesa přes tisíc hřibů

Školačka pochází údajně z městečka Pulsnitz u Drážďan
15

Mezi džihádistkami chycenými v Mosulu je i šestnáctiletá Němka od Drážďan

Zeman bude do krajů nadále jezdit, podle Ovčáčka to není kampaň

/ANKETA/ Prezident Miloš Zeman bude v návštěvách krajů od září pokračovat, nejsou součástí předvolební kampaně, míní prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Zvážit cesty, případně zahrnout náklady na ně jako bezúplatné plnění do volebního limitu, by měl Zeman podle člena Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí Jana Outlého. Zeman bude v přímé volbě usilovat o znovuzvolení, limit nákladů pro každého kandidáta je 50 milionů korun.

V Lokti zahynul mladý motokrosař

Motokrosové mistrovství světa v Lokti si vybralou krutou daň. V sobotním závodě evropského šampionátu do 85 ccm 13letý Moldavan Igor Cuharcius havaroval při dopadu svého stroje na dvojskoku z horní části okruhu.

Myslivci rozmisťovali pachové ohradníky. Ty mají zabránit migraci divočáků

/VIDEO/ Tisíce kelímků s pěnou a koncentrátem, stovky myslivců, desítky kilometrů. Tak v sobotu vypadala hranice zlínského okresu od brzkých ranních hodin.

Kláštery nabízejí poznání, odpočinek, ubytování i nové zážitky

Kláštery jako cíl výletů, seznámení s historií i nalezení chvíle klidu v uspěchaném světě prezentuje web Klášterní stezky. Vytvořili ho učitelé a studenti pražské pedagogické fakulty a zahrnuje podrobné informace o více než dvacítce klášterů v Čechách a na Moravě. Seznamuje s řeholním životem i s tím, jak církev postupně staleté objekty renovuje. Kláštery jsou stále více objevovanou skupinou památek, která láká zájemce o kulturu i milovníky technických či přírodních památek.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení