VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kousek Francie dostanete i v Liberci. Přípravu jídel můžete sledovat

Liberec /VIDEA, GALERIE, ROZHOVOR/ - Taje francouzské kuchyně najdete nově v centru Liberce. Pochutnejte si například na lososovém pstruhu v papilotě.

25.5.2016
SDÍLEJ:
Fotogalerie
11 fotografií

Francouzské delikatesy, které vznikají pod rukama světově uznávaného šéfkuchaře Clauda Duranda. Foto: Deník/Lenka Brabencová

Francouzské delikatesy připravované z regionálních potravin. Ty nově najdete v nové restauraci Le Bistro v Liberci. Uvaří je vám světově proslulý francouzský šéfkuchař Claude Durand.

Vařil jste v metropolích jako Lucemburk, Hong Kong či Petrohrad. Proč jste si k podnikání vybral Čechy potažmo Liberec?

Chtěl jsem mít restauraci podle vlastních představ, od vzhledu interiéru, vybavení kuchyně až po jídelní lístek a výběr dodavatelů. Když jsem navštívil Liberec, hned jsem si to tu zamiloval a rozhodl se otevřít zde restauraci.

Přestože jídla jsou francouzská, připravujete z regionálních surovin.

Ano. Nejprve jsem samozřejmě zjistil, jaký je zde trh s regionálními potravinami a byl jsem velice mile překvapen. Asi nejvíce nabídkou sýrů. Původně jsem chtěl dovážet sýry z Francie, ale na Farmě v Podještědí jsem našel tak skvělé kozí sýry, že jsem jim dal přednost před francouzskými.

Je tedy něco, co z Francie dovážíte?

Samozřejmě víno a šampaňské.

Vaše žena je cukrářka, která ve vaší restauraci připravuje domácí dezerty. Kdo vaří doma?

Vaření je má vášeň, takže většinou vařím i doma.

Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo?

Kterékoliv, které uvaří má maminka. Jinak mám rád jednoduchá jídla.

Proč by lidé měli přijít právě do vaší restaurace?

Kromě toho, že zde vaříme francouzské pokrmy s českou kvalitou z místních surovin, host se také může podívat, jak se pokrmy připravují. Máme otevřenou kuchyni.

Vařil jste pro mnoho slavných a vlivných lidí…

Vařil jsem pro politiky i hvězdy showbyznysu po celém světě. Nejvíc mi ale vždycky záleží na tom, jak jídlo chutná mým přátelům. Jejich názor je důležitý.

Máte otevřeno již druhý týden, setkal jste se, že by někomu nechutnalo?

Občas chodím přímo k hostům ke stolu a ptám se jich, jak jsou spokojeni. Nikdy jsem se nesetkal s negativními reakcemi. Talíře jsou vždy prázdné.

Francouzské delikatesy, které vznikají pod rukama světově uznávaného šéfkuchaře Clauda Duranda.

TIP DENÍKU

Vepřové maso v sádle

Pošírovaný pstruh duhový na lůžku ze špenátu s bílou máslovou omáčkou

Mille Feuille podávaný s hruškou vařenou ve víně

Autor: Lenka Brabencová

25.5.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Chystá se bič na soukromé lékaře

Ilustrační foto.
32 8

Zpátky do hospod. Lidé se vrací k točenému pivu

EET? Prázdné výlohy a strach

Po restauracích, barech a hotelech, které už mají za sebou skoro tři měsíce zkušeností, míří elektronická evidence tržeb (EET) do dalších provozoven. Od začátku letošního března čeká živnostníky podnikající v maloobchodě i velkoobchodě. Někteří jsou už teď dokonale připraveni, jiní podlehli strachu a s podnikáním raději končí.

Politolog Kubáček: Voličům hromadění postů vadí čím dál méně

Praha /ROZHVOR/ - Podle politologa Jana Kubáčka lidem kombinování funkcí příliš nevadí. Politik ale podle něj musí zůstat v kontaktu s místními problémy a tématy, jinak ho voliči potrestají.

Trump vs. média. Podle novináře americký prezident překročil hranici

Prezident Spojených států Donald Trump označením médií za nepřítele lidu podle komentátora a moderátora americké zpravodajské televize Fox News Chrise Wallaceho zašel v kritice tisku příliš daleko. Wallace poznamenal, že s novináři se potýkali všichni američtí prezidenti, ale nový šéf Bílého domu překročil hranici.

AUTOMIX.CZ

Nejhezčí moderní Škoda ohromila před 15 lety svět. Do výroby se přesto nedostala

Před 15 lety se české automobilce Škoda podařilo dokonale ohromit svět. Na březnovém autosalonu v Ženevě totiž tehdy představila koncept Tudor, velké kupé, které mnozí považují za nejpohlednější auto, jaké v moderní éře značky vzniklo. Ani úspěch studie ale nestačil k zahájení sériové výroby.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies