VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kousek Francie dostanete i v Liberci. Přípravu jídel můžete sledovat

Liberec /VIDEA, GALERIE, ROZHOVOR/ - Taje francouzské kuchyně najdete nově v centru Liberce. Pochutnejte si například na lososovém pstruhu v papilotě.

25.5.2016
SDÍLEJ:

Francouzské delikatesy, které vznikají pod rukama světově uznávaného šéfkuchaře Clauda Duranda. Foto: Deník/Lenka Brabencová

Francouzské delikatesy připravované z regionálních potravin. Ty nově najdete v nové restauraci Le Bistro v Liberci. Uvaří je vám světově proslulý francouzský šéfkuchař Claude Durand.

Vařil jste v metropolích jako Lucemburk, Hong Kong či Petrohrad. Proč jste si k podnikání vybral Čechy potažmo Liberec?

Chtěl jsem mít restauraci podle vlastních představ, od vzhledu interiéru, vybavení kuchyně až po jídelní lístek a výběr dodavatelů. Když jsem navštívil Liberec, hned jsem si to tu zamiloval a rozhodl se otevřít zde restauraci.

Přestože jídla jsou francouzská, připravujete z regionálních surovin.

Ano. Nejprve jsem samozřejmě zjistil, jaký je zde trh s regionálními potravinami a byl jsem velice mile překvapen. Asi nejvíce nabídkou sýrů. Původně jsem chtěl dovážet sýry z Francie, ale na Farmě v Podještědí jsem našel tak skvělé kozí sýry, že jsem jim dal přednost před francouzskými.

Je tedy něco, co z Francie dovážíte?

Samozřejmě víno a šampaňské.

Vaše žena je cukrářka, která ve vaší restauraci připravuje domácí dezerty. Kdo vaří doma?

Vaření je má vášeň, takže většinou vařím i doma.

Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo?

Kterékoliv, které uvaří má maminka. Jinak mám rád jednoduchá jídla.

Proč by lidé měli přijít právě do vaší restaurace?

Kromě toho, že zde vaříme francouzské pokrmy s českou kvalitou z místních surovin, host se také může podívat, jak se pokrmy připravují. Máme otevřenou kuchyni.

Vařil jste pro mnoho slavných a vlivných lidí…

Vařil jsem pro politiky i hvězdy showbyznysu po celém světě. Nejvíc mi ale vždycky záleží na tom, jak jídlo chutná mým přátelům. Jejich názor je důležitý.

Máte otevřeno již druhý týden, setkal jste se, že by někomu nechutnalo?

Občas chodím přímo k hostům ke stolu a ptám se jich, jak jsou spokojeni. Nikdy jsem se nesetkal s negativními reakcemi. Talíře jsou vždy prázdné.

Francouzské delikatesy, které vznikají pod rukama světově uznávaného šéfkuchaře Clauda Duranda.

TIP DENÍKU

Vepřové maso v sádle

Pošírovaný pstruh duhový na lůžku ze špenátu s bílou máslovou omáčkou

Mille Feuille podávaný s hruškou vařenou ve víně

Autor: Lenka Brabencová

25.5.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Letní počasí v Praze. Ilustrační foto.
16

Teplé počasí vydrží i příští týden, pak se lehce ochladí

Po střelbě na chomutovském sídlišti zemřel člověk
AKTUALIZOVÁNO
3 24

Po střelbě na chomutovském sídlišti zemřel člověk

DOTYK.CZ

Volební spot koalice Lidovci a starostové ukazuje malého Bělobrádka s Gazdíkem

Víkendový sjezd Křesťanskodemokratické unie - Československé strany lidové  představil mimo jiné v premiéře nový volební klip této strany, který akcentuje spojení KDU-ČSL s hnutím Starostové a nezávislí a nově pracuje s pojmem síla. To vše v patetickém duchu. Spot natočil Filip Renč.

Španělští hoteliéři mají po krk falešných britských otrav z jídla.

Ve Španělsku žije trvale asi 300 tisíc britských občanů, převážně penzistů, kteří si tady našli bydlení na důchod. S jejich penzemi a v teplém podnebí si užívají podzim života. Kromě toho sem jezdí na dovolenou další statisíce Britů. A ti našli fintu, jak si pořídit dovolenou zadarmo a ještě vydělat.

Bitva o Mosul je ve finále. Islámský stát drží už jen 10 procent města

Irácká armáda se pohnula opět vpřed. Poslední část Mosulu – kousek Starého města a čtvrť na břehu řeky Tigris jsou posledními místy, kde ještě vládne Islámský stát. Ten nyní kontroluje už jenom deset procent města. Podle odhadů se zde zdržuje už jenom několik stovek bojovníků.

AKTUALIZUJEME

Bělobrádek obhájil křeslo předsedy, má přes 80 procent hlasů

Šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek obhájil post předsedy strany. Dostal 227 hlasů od 276 delegátů. Ve volbě ho vyzval senátor Jiří Čunek.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies