VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Lidi pozvali až do výroby, ať vidí, jak syrob Kitl vzniká

Jablonec n. N. - Námět vznikl na dovolené v Indonésii, přišla s ním manželka, pro majitele firmy byl důvodem k tomu, aby se vrátil domů, do Jablonce.

19.7.2014
SDÍLEJ:

Jan VokurkaFoto: Deník/ Lenka Klimentová

U Kitla spustili novou výrobní linku, a protože, jak říká majitel firmy Jan Vokurka, nemají co skrývat, otevřeli v pátek firmu veřejnosti. „Často se mě lidé totiž ptali, jestli se mohou přijít na výrobu podívat. A protože děláme naše výrobky poctivě, z domácích surovin, rozhodli jsme se pozvat si je až do obýváku," okomentoval vtipně akci Jan Vokurka.

Kitl patří regionu

Dalším důvodem bylo to, že nápoje se značkou Kitl Jablonečtí často využívají jako dárek, který je typický pro tento region. Berou ho za svůj, když chtějí udělat radost něčím, co se tady vyrábí. „Jako poděkování pro návštěvníky byla možnost koupit si naše výrobky s dvacetiprocentní slevou," uvedl majitel firmy.

Od samého začátku

Den otevřených dveří byl také příležitostí pro všechny partnery, pro firmy, se kterými Kitl spolupracuje.

Návštěvníci viděli celý proces výroby, počínaje prázdnou lahví a konče hotovým výrobkem s etiketou a zátkou, které jsou ale velmi důležitou tečkou na konci výroby.

A zkrátka nepřišly ani děti. Pro ně byla připravená třeba zajímavá disciplína, při které si mohly přivonět k různým druhům bylinek a hádat, o jaké se jedná.

Úderem dvanácté hodiny se brány firmy otevřely. Lince požehnal starokatolický kněz Ivan Peška. Ten byl scénáristou amatérského celovečerního historického filmu s názvem Lazar Kittel.

A jak se vlastně nápoj s názvem Kitl zrodil? Vznikl v roce 2005 a první výrobky se na trhu objevily o dva roky později. „Manželka přišla s tím, začít vyrábět nápoj, který lidem bude pomáhat. I když jsem ho zpočátku zavrhl, za dva dny jsem souhlasil," vysvětlil původ bylinkových syrobů Jan Vokurka. V té době ještě pracoval v Praze a nápad byl hned důvodem k návratu.

Máta vévodí

Jan Vokurka se v Jablonci narodil a byl rád, že ho jeho podnikání do města zase vrátilo. Dnes firma nabízí několik desítek produktů. „Stále musíme reagovat na požadavky zákazníků. Zpočátku se nejvíce prodával Šláftruňk, dnes je velký zájem o mátové příchuti. I mně chutná teď nejvíce naše aktuální novinka a tou je právě mátový syrob," potvrdil jablonecký podnikatel.

Autor: Dagmar Březinová Ing. Mgr.

19.7.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.
3 15

Super plat za práci na páse nabízí měsíce. Málokdo to ale vydrží dlouho

Ilustrační foto.
5

Britský parlament se stal terčem kyberútoku, poslanci byli bez mailů

AKTUALIZOVÁNO

Policie evakuovala obchodní centrum ve Zlíně. Poplach vyvolala fotopast

/VIDEO/ Podezřelý, nebezpečně vypadající předmět ve zkušební kabince v obchodním centru ve Zlíně – Malenovicích vyhnal v sobotu krátce před polednem tři stovky zaměstnanců a zákazníků před budovu. Nakonec se ukázalo, že jde o fotopast, kterou si doma někdo vyrobil.

Faráře na Slovensku vyhodili za názory o homosexuálech, dnes káže v Šumperku

Slovenskými médii rezonuje případ evangelického faráře Jakuba Pavlúse. Poté, co se šestadvacetiletý kněz z Turan u Martina zastal homosexuálních manželství, biskupové jeho pracovní poměr ukončili. Své nové působiště našel v Šumperku.

Tropické počasí vydrží i příští týden, teploty atakují 35 stupňů

Zbytek června bude nadprůměrně horký a deštivý. Příští týden teploty vystoupají až na 35 stupňů. V červenci se teploty vrátí k dlouhodobému průměru, ale aspoň z počátku bude dále velmi deštivo. 

Nehádejme se o kvóty, řekl německý ministr. Zaorálek mu český postoj vysvětlil

Evropská unie by měla řešit, jak snížit příliv uprchlíků, ne vést spory o uprchlické kvóty. Při své návštěvě Prahy to dnes na tiskové konferenci řekl německý ministr zahraničí Sigmar Gabriel.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies