Řekl to krajský ředitel záchranné služby Stanislav Mackovík. Tři cestující zůstali v nemocnici na pozorování, ostatní po ošetření propustili. Nehoda se stala na křižovatce ulic Na Bídě a Jablonecká v 5:35 v místě bývalé Textilany. Příčinu policie zjišťuje, zřejmě ji způsobila nevolnost řidiče.

"Dva lidé jsou zraněni středně těžce, sedm lehce," uvedl ředitel. Podle něj k místě nehody vyslali všechny vozy, které mají v Liberci - čtyři sanitky a dva doktorské vozy. "Bylo to těsně pod hranici hromadného neštěstí, to nastává při deseti zraněných," dodal Mackovík.

Podle mluvčího nemocnice Lukáše Gibiece měli otřesy mozku, zlomeniny a pohmožděniny. "Po ošetření jsme jich šest pustili a tři zde zůstali na pozorování," uvedl Gibiec. Ošetření zraněných lidí zvládli v nemocnici při běžném provozu. "Nemuseli jsme aktivovat trauma plán," dodal Gibiec.

Nehoda se stala na jedné z nejvytíženějších libereckých křižovatek. Do sloupu a domu narazil autobus linky č. 25, který jel ve směru od sídliště Broumovská. "Podle zatím prvotních šetření by mohla za nehodou být nevolnost řidiče autobusu," uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková. Nehoda způsobila komplikace v ranní špičce. "Vzhledem k tomu, že se nehoda stala v centru Liberce a navíc v době, kdy lidé jezdí do zaměstnání, poznamenalo to i plynulost silničního provozu," konstatovala Suchánková.

Policie žádá nezraněné cestující, kteří po nehodě odešli, aby se jim přihlásili a poskytli svědectví k průběhu dopravní nehody. Volat mohou na bezplatnou linku 158.