Další obyvatele domu hasiči evakuovat nemuseli, řekla dnes krajská mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Škoda je do 50.000 korun, okolnosti vzniku požáru se zjišťují. "Zatím je to záhada. Měli jsme tam i vycvičeného psa, zda tam nebyla použita hořlavina, ale nic nenašel," upřesnila Štrauchová

Muž měl podle mluvčí záchranné služby Lenky Markovičové popáleniny druhého stupně. "Pravděpodobnou příčinou smrti je ale udušení," dodala. Přesnou příčinu smrti určí až soudní pitva.

Podle sousedů muž doma kupil nejrůznější odpad a měl údajně odpojenou i elektřinu. "Málokdy otvíral, nereagoval ani na odečty vody," dodala jedna ze sousedek. Kouř prý cítili už v úterý večer.

Hasiči k požáru do Vratislavic vyjeli dnes po 7:00. "Kouř byl ve stoupačkách. Majitel bytu ve čtvrtém patře, z něhož kouř vycházel, nereagoval na zvonění," řekla Štrauchová. Hasiči proto nahoru vylezli za pomoci automobilového žebříku a rozbili okno. "Uvnitř bylo silně zakouřeno, zasahovali proto s dýchacími přístroji," doplnila mluvčí. Uvnitř podle ní hořel odpad na zemi, muž ležel v místnosti mrtvý. Snaha záchranářů oživit ho byla marná. Do dalších bytů domu se požár nerozšířil.