Bude se jednat o jednopodlažní dřevěný objekt pro padesát dětí.

Stavět se však zatím nezačalo. „Dobudování mateřské školy se nedaří. Ze strany města je vše připraveno, včetně výběru dodavatele, ale již více jak tři měsíce od podání žádosti čekáme na vyjádření poskytovatele dotace z IROPu, zda prostředky uvolní. S ohledem na to, kolik zpracování žádosti o dotaci vyžadovalo práce, a jak rozsáhlý spis tato žádost představuje, to vnímáme s rozpaky. Každopádně bez tohoto rozhodnutí nelze zahájit další činnost. A stavební sezóna se krátí," říká starosta Ralska Miloš Tita.

Ostatní investiční záměry pro tento rok jsou v běhu. „Stavba přístupové komunikace do průmyslové zóny v Kuřívodech je v plném proudu, práce by měly být dokončeny nejpozději v listopadu," uvádí starosta. U konce je také zpracování dokumentace pro stavební řízení na smíšenou cyklostezku do Mimoně. „Pěší i cyklisté se tam nyní pohybují na komunikaci druhé třídy a není to moc bezpečné," podotkl již dříve starosta.

Dalším místem, do kterého bude město investovat, je Hradčanský rybník. S převzetím do správy města přišla povinnost zajistit jeho opravu. „V rámci zkulturnění Hradčanské pláže již proběhly drobné úpravy a ve větším rozsahu budeme v oživování pokračovat i v následujícím roce." doplňuje Tita.