VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Na Nový rok se s turisty z Lokomotivy tradičně šlape na Ještěd

Liberec - Klub českých turistů TJ Lokomotiva Liberec opět pořádá 1. ledna 2013 již 38. ročník „Novoročního výstupu na Ještěd". Organizátoři tuto první turistickou akci v roce tentokrát připravili k 125. výročí založení Českého klubu turistů.

31.12.2012
SDÍLEJ:

Horský hotel Ještěd leží ve výšce 1012 metrů nad mořem a otevřen byl v roce 1973. Jeho autorem je liberecký architekt Karel Hubáček, který za ni dostal několik mezinárodních ocenění. Foto: Deník/Petr Šimr

„Letos vystoupalo na vrchol Ještědu 1175 turistů, celkem jich již do nadmořské výšky 1012 metrů od roku 1975 vyšplhalo přes 33 333," uvedl s úsměvem za organizátory Bořivoj Pohl.

Trasa vede po schůdné modré turistické značce cca 4 km na vrchol Ještědu, limit v cíli je do 14 hodiny. Prezentace se koná v Horním Hanychově na konečné tramvaje MHD u Turistického informačního centra v době od 8.30 do 11.30 hodin. Startovné je ve výši 10 korun.

Každý účastník obdrží na vrcholu pamětní list a příležitostná razítka KČT. V nabídce bude též k zakoupení tradiční kovový odznak 2012, jako turistické vizitky", kalendář akcí KČT 2013, výroční odznaky 125 KČT a řada dalších propagačních materiálů pro nastávající turistickou sezónu.

„Tradičně Klub českých turistů TJ Lokomotiva Liberec vyhlásí nejstaršího a nejmladšího účastníka pochodu a KČT rovněž ocení i nejvzdálenější účastníky," zve na originální pochod, ale také na dobrou náladu, jistý příjemný sportovní zážitek, dobrý pocit ze splnění novoročního předsevzetí a odhodlání začít Nový rok něčím výjimečným nebo naopak tradičním, Bořivoj Pohl.

Akce je pořádána ve spolupráci se Statutárním městem Liberec, ATJSK a Libereckým krajem, které věnovaly zajímavé a pěkné ceny a suvenýry.

„Prvním velkým vrcholem turistické sezóny roku 2013 pak bude XIII. Český zimní sraz turistů, který se uskuteční 7. 10. února v Jilemnici a okolí. Jeho součástí bude připomínka 100. výročí tragédie průkopníků lyžování v Krkonoších Bohumila Hanče a Václava Vrbaty. Na lyžích se pojede i k jejich mohyle na Zlatém návrší," prozradil Bořivoj Pohl s tím, že Novoroční výstup na Ještěd se koná za každého počasí, jen je zákaz chůze pod lany!

Autor: Miloslav Cihlář

31.12.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Pokus o puč ve Venezuele
1 10

Venezuelská krize: policista ve vrtulníku zaútočil na Nejvyšší soud

Vlakové nádraží v Brně-Židenicích.
AKTUALIZOVÁNO
18

Dopravní uzel? Židenické nádraží může převzít část vlaků z přetíženého hlavního

Česko zasáhly rozsáhlé kybernetické útoky, původci požadují výkupné

Aktuální vlna kybernetických útoků, jejichž původci požadují výkupné za odšifrování napadených zařízení, postihla i Česko. Aktuálně je země podle antivirové společnosti Eset devátým nejvíce zasaženým státem. Útoky, které odpoledne postihly Ukrajinu, se začaly šířit do dalších zemí. Antivirová firma Kaspersky Lab zatím celosvětově zaznamenala zhruba 2000 napadených uživatelů.

ČEZ dal peníze albánskému lobbistovi. Policie vyšetřuje proč

Česká policie se zabývá tím, proč energetická společnost ČEZ v roce 2009 za éry generálního ředitele Martina Romana poslala do Albánie ve dvou transakcích celkem sedm milionů eur (nyní asi 184 milionů korun) na soukromý účet kosovského lobbisty Nue Kalaje.

Mizérie. Úroda ječmene je oproti loňsku poloviční, schnou i další obiloviny

Mizerná. Tak označil letošní sklizeň ozimého ječmene předseda Okresní agrární komory na Břeclavsku Antonín Osička. V okrese odhaduje kvůli velkému suchu propad v průměru o čtyřicet procent. „Máme posečených asi padesát hektarů a výnos se pohybuje mezi dvěma a třemi tunami na hektar. U jarních ječmenů to nebude lepší. A podobně špatné to bude i u pšenice. Obilí nedozrálo a uschlo," řekl Osička s tím, že loni byl v okrese průměrný výnos ozimého ječmene 5,1 tuny na hektar.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies