Břišní sval začal Kvitovou "tahat" den před pondělním zápasem druhého kola s Číňankou Pcheng Šuaj, kterou navzdory tomuto handicapu zdolala po téměř dvou hodinách 7:5, 2:6 a 6:1. "Cítila jsem ho, přestože jsem měla prášek proti bolesti. Ale hrála jsem servis naplno, jako kdybych nic neměla. Nejsem si však jistá, jestli je sval v pořádku," uvedla Kvitová po utkání.

Opakované ultrazvukové vyšetření v pondělí večer odhalilo obnovení starého zranění nataženého břišního svalu a lékař fedcupového týmu Vlastimil Voráček Kvitové start v mixu nedoporučil. Po dohodě s trenérem loňská wimbledonská šampionka svou účast ve druhé soutěži skutečně zrušila. "Není zdravotně v takovém stavu, aby zvládla dvě soutěže," řekl ČTK Kotyza poté, co jako první o odstoupení Kvitové z mixu informovaly Česká televize a Český rozhlas.

Novou partnerkou Štěpánka by nejspíše mohla být jedna z deblistek - Lucie Hradecká nebo Andrea Hlaváčková. Pavouk mixu se losuje dnes a šéf české tenisové výpravy Petr Pála musí dvojici nahlásit do jedenácti hodin dopoledne. Soutěž pro šestnáct párů má začít o den později.

Sval limituje Kvitovou především při servisu, ale párkrát se ozval i při úderu. "Ale jenom, když jsem se natahovala," řekla. Zranění podle ní může být důsledkem přetížení.