I druhý pondělní speciál přiletěl s menším zpožděním, neboť londýnské letiště byl po skončení her přetížené. "Cesta byla zajímavá. Seděli jsme v přední části letadla, takzvané vipce a dozvěděli jsem se spoustu věcí o letu. Bylo to příjemné zakončení olympiády," uvedl biker Kulhavý, jenž završil české úspěchy nedělním triumfem v závodě horských kol.

Stejně jako Svoboda, jenž ovládl soutěž moderních pětibojařů v sobotu, přiznal, že v posledních dnech počítá hodiny spánku na prstech jedné nebo dvou rukou. "Já jsem spal za poslední dva dny asi tři hodiny, takže jsem využil možnost roztáhnout si postel a na hodinu si lehnout," řekl s úsměvem Svoboda.

Oba mužští zlatí medailisté zároveň přiznali, že už se jim "podařilo" cenné kovy poškodit. "Dva dny i noci jsem ji měl na krku a teď jsem zjistil, že má nějaké šrámy, což by ale podle mého každá správná medaile měla mít," uvedl Svoboda.

Kulhavý věděl přesně, kde jeho zlatá medaile přišla k újmě. "Po závodě jsem si neměl čím otevřít pivo, takže má šrám. Nebyla to neúcta (k medaili). Strašně jsem se na něj těšil, navíc jsem v té výhni měl hroznou žízeň. Podařilo se mi tak otestovat, že bude ze zlata. Alespoň navrchu," pousmál se Kulhavý.

Oštěpařka Špotáková dokázala olympiádu ovládnout už podruhé, poprvé ale zažila, jaké to je nést na závěrečném ceremoniálu vlajku. "Hodně jsem si to užila," řekla. Dělala vše pro to, aby česká vlajka byla pořádně vidět. "Držela jsem ji nad hlavou, co to šlo a snažila jsem se mávat," uvedla.

Již odpoledne na vojenské letiště do Kbel přiletěl speciál, se kterým se domů vrátila mimo jiné posádka bronzového čtyřkajaku Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba.