Duel o zlato v neděli Hlaváčková s Hradeckou ztratily dvakrát 4:6, ale favorizovaným Američankám dokázaly během 93 minut hry vzdorovat. "Jsou neuvěřitelné. Ale nemyslely jsme si, že to je nereálná mise, i když jsou na trávě nejlepší," řekla Hlaváčková. "Občas nám nezbylo, než se jen usmívat, jak míč po returnu lítá zprava a zleva. Nic nezmůžete, ale moc jsme si to užily," uvedla Hradecká.

Williamsovy vybojovaly už třetí olympijské zlato ve čtyřhře a Hlaváčková s Hradeckou doufají, že už by mohly být nasycené. "Soustředit se jen na dvouhru a debla nechat na pokoji," vtipkovala Hlaváčková, ale hned tak se nedočká. "Těšíme se do Ria, že tam přidáme čtvrtou zlatou medaili," řekla Venus Williamsová.

Česká dvojice během turnaje dodržovala stejné postupy. Hlaváčková na sobě měla pokaždé stejné oblečení. "A chodila jsem do stejné sprchy a na stejný záchod. Držíme se toho vždy, i ve Wimbledonu to tak bylo," řekla dcera sládka plzeňského pivovaru. "Já zase vždy rozepisovala tréninky a fasovala míče," uvedla Hradecká.

Šampus pro Květu Peschkeovou

Do čtyřhry na olympiádě se dostaly díky gestu Květy Peschkeové, která si mohla jako hráčka první desítky ve světovém deblovém žebříčku vybrat partnerku, ale dala přednost sehrané dvojici Hlaváčková, Hradecká. "Po semifinále jsme si s ní psaly a moc jí děkovaly. V Cincinnati (na turnaji WTA) seženeme šampus a společně ho otevřeme a oslavíme to. Vlastně díky ní jsme mohly do turnaje zasáhnout," řekla Hradecká.

Hlaváčková i Hradecká se snaží prorazit především ve dvouhře, specialistkami na čtyřhru zatím nejsou, i když v ní mají poslední rok výrazné úspěchy. Loni vyhrály Roland Garros, letos hrály před olympiádou finále Wimbledonu a předtím semifinále na Australian Open a French Open a dva turnaje WTA Tour vyhrály.

Debl = doplňková práce

Zaměřit se jen na čtyřhru v blízké budoucnosti ani jedna z nich ještě neplánuje. "Chci jít směrem singla, a když budu zvládat druhou práci debla, vadit mi to nebude," usmála se Hradecká. "Je to skvělá doplňková práce," přikývla Hlaváčková.

Zatímco třeba Petra Kvitová a Tomáš Berdych dali během olympiády stejně jako při Wimbledonu přednost bydlení blízko kurtů, Hlaváčková s Hradeckou spaly v olympijské vesnici. Každý den dojížděly hodinu do areálu. "V domečku u Wimbledonu nebo někde tady v okolí na hotelu by to bylo jako druhý Wimbledon. Takhle jsme zažily skutečnou olympiádu," řekla Hradecká. "Potkaly jsme spoustu českých sportovců a ukázaly jsme jim, že jsme normální. Braly nás, že se nadřazujeme, ale myslím, že jsem, dokázaly, jak jsme v pohodě a je s námi sranda," řekla Hlaváčková.