"Do nejlepší desítky patřím, mezi osm kandidátek na finále určitě ano. To je dobrá zpráva," řekla Emmons na setkání s novináři. "Překonávala jsem všechny potíže. Výkonnost mi dlouho kolísala, ale letos to držím v jedné rovině a s tím jsem spokojená. Vím, že patřím do špičky, a postup do finále je první cíl."

Frekvence otázek na zlatý a stříbrný Peking postupem času přibývá. Emmons trpělivě odpovídá a sama na tehdejší úspěch ráda myslí. Třeba tím, že má zmíněný odznak her v Číně na londýnské akreditaci. "Je pro štěstí a je to připomínka," řekla.

Po olympiádě v Pekingu se Emmons narodila dcera Julie a při návratu ke sportu se střelkyně dlouho hledala. Až letos v únoru získala stříbro na mistrovství Evropy, což byla její první medaile od Pekingu. V květnu potvrdila návrat formy na Světovém poháru v Miláně, kde vyhrála vzduchovou pušku a byla druhá ve sportovní malorážce. "Mám za sebou dva krásné závody. Svěťák v Miláně, to byla pohádka," smála se Emmons.

V Londýně je Emmons již od minulého pondělí. Dvakrát trénovala malorážku a dvakrát vzduchovku. "Dělám to už jen podle pocitu, co je aktuálně nejvíce potřeba," řekla manželka amerického střelce Matta Emmonse.

Před sobotním závodem už plánuje jít trénovat jen jednou. Možná vystřelí jen pět ran, možná jich na terč vyšle třicet. "Budu si připravovat ideální pozici. Jednou jsem říkala, že si dám pět ran, a byla jsem tam půl hodiny," řekla Emmons.

V pátek, den před závodem, si udělá volno. Možná zajde na trénink manžela, určitě si půjde v olympijské vesnici sednout do parku pod strom. "Tam si rozřeším, s čím do toho půjdu. Přijdou pochyby, jestli na to mám, ale ty jsou zbytečné," dodala.