VYBERTE SI REGION

Večeře za chvilku

Nechte se inspirovat pro chutnou a rychlou večeři…

8.11.2007
SDÍLEJ:

Medailonky se švestkovou omáčkouFoto: David Turecký

Medailonky se švestkovou omáčkou

Příprava: 15 minut, 1 porce, 317 kcal

Potřebujete (pro 4 osoby): 4 vepřové panenky (600 g) 400 g zmrazených fazolek, 2 lžíce koření „7 pepřů“, 4 lžičky mandlových plátků, 100 ml švestkové omáčky, 2 - 4 lžíce rostlinného oleje, 4 cherry rajčátka, sůl

Postup:

1. Nakrájejte medailonky na asi 3 cm vysoké kousky. Obalte je v koření 7 pepřů, osolte a na rozpáleném oleji orestujte po každé straně 2 minuty. Přemístěte je na pekáč a dejte péct do rozpálené trouby na 180 °C na další 2 minuty.

2. Na stejnou pánev nalijte švestkovou omáčku zředěnou 4 lžícemi vody a krátce povařte.

3. Na jiné pánvi opražte mandlové lupínky a odložte je stranou. Na pánev odměřte lžíci oleje, přidejte fazolky, krátce orestujte a podle chuti osolte.

4. Na talíř položte fazolky, přidejte maso a polijte omáčkou. Medailonky posypte mandlovými lupínky a ozdobte rozpůleným cherry rajčátkem a snítkou tymiánu.

TIP: Místo koření 7 pepřů můžete medailonky obalit v dijonské hořčici, maso získá jemnější chuť.

Indonéské brambory s biokuřetem

Příprava: 20 minut, 1 porce, asi 744 kcal

Potřebujete (pro 4 osoby): 400 g kuřecích prsou z biokuřete, ½ čerstvého ananasu, 4 větší brambory, 2 mrkve, 1 cibule hrst směsi výhonků, hrst arašídů, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 chilli paprička nebo feferonka, 6 lžic arašídového másla, 2 lžíce světlé sójové omáčky, 6 lžic olivového oleje, 2 lžíce sezamového oleje, šťáva z půlky limetky, sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa omyjte, orestujte na pánvi 4 minuty z obou stran.

2. Brambory omyjte oloupejte a uvařte ve slané vodě doměkka. Nakrájejte je a dejte do mísy.

3. Oloupejte a na větší kousky nakrájejte ananas, mrkev, cibuli a řapíkatý celer, dejte vše do mísy spolu s výhonky a arašídy; vše promíchejte. Přidejte na kousky nakrájená orestovaná kuřecí prsa.

4. V misce smíchejte arašídové máslo, olivový olej a sójovou omáčku. Pomalu přimíchejte sezamový olej, šťávu z limetky a nadrobno nasekanou chilli papričku.

5. Dresink nalijte na maso se zeleninou. Vše promíchejte, nebo salát naaranžujte podobně jako na obrázku a dresinkem jej přelijte.

TIP: Ke zpestření chuti můžete přidat koriandr.

Halušky se zelím

Příprava: 12 minut, 1 porce, 248 kcal

Potřebujete (pro 4 osoby): 200 g hl. mouky (halušky v prášku) 200 g uzeného boku 250 g kysaného zelí, 1 menší cibule

Postup:

1. Uzený bok nakrájejte na kostičky, orestujte na pánvi a vyndejte. Na vypeku orestujte zelí s nakrájenou cibulkou.

2. Z mouky a vody umíchejte řídké těsto. Přes síto na halušky těsto propasírujte do vroucí osolené vody. (Pokud síto nemáte, naberte těsto polévkovou lžící a tupým nožem oddělujte stejnoměrné halušky.)

3. Halušky vařte na mírném plameni, dokud nevyplavou na povrch ( 4 - 5 minut). Halušky sceďte a promíchejte s uzeným masem a se zelím.

TIP: Zelí můžete promíchat s čerstvými houbami.

8.11.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Kardinálové chtějí od papeže odpověď, Vatikán mluví o skandálu

Vatikán - Za velmi vážný skandál označil předseda jednoho z nejvyšších soudů římskokatolické církve otevřený dopis čtveřice kardinálů, kterým žádají papeže o vyjasnění jeho názoru na rozvedené. Kardinálové z Německa, Itálie a USA odpověď Františka na svůj původní dotaz nedostali, proto s ním vyšli nedávno na veřejnost.

Zadeha v Praze znovu zadržela policie

Praha/Brno - Policie dnes v Praze zadržela obžalovaného podnikatele Sharama Abdullaha Zadeha, celý den u něj prováděla domovní prohlídku, uvedl v tiskové zprávě Zadehův mediální konzultant Jan Jetmar. Večer ho podle něj převezla k výslechu do Brna. Zadeh je obžalován z daňových úniků, hlavní líčení se koná u brněnského krajského soudu.

V Norsku našli nápis Arbeit macht frei ukradený z Dachau

Bergen - Norská policie nejspíš objevila nechvalně proslulý nápis Arbeit macht frei (Práce osvobozuje) ukradený v roce 2014 z brány bývalého německého koncentračního tábora Dachau. S odvoláním na bavorskou policii o tom dnes informovala agentura AFP.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies