„Při simulovaném cvičení nastal výbuch v kotelně. Uvnitř zůstali tři zranění zaměstnanci – jeden údržbář a dva mechanici, které hasiči zachránili. Po průzkumu celého objektu i tříd a WC zachránili ze druhého patra školy mladou učitelku, které nasadili záchrannou vyváděcí masku," popsal tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Petr Kůdela s tím, že ze střechy školy zachránili pomocí automobilové plošiny 32 Bronto další dvě osoby – figuranty byli dva hasiči.

Objevili i několik žáků, kteří se před kouřem schovali na toalety. Na místě cvičila jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice Nošovice a tři jednotky dobrovolných hasičů – Raškovice, Pražmo-Morávka a Vyšní Lhoty. Vedle nich zasahovala Policie ČR a Zdravotnická záchranná služba.

„Před příjezdem složek integrovaného záchranného systému byli žáci evakuováni pod vedením svých pedagogů a shromáždili se na bezpečném místě na hřišti školy. Pak se zájmem sledovali záchranné práce hasičů a dalších složek integrovaného záchranného systému," dodal Petr Kůdela.