Záměr potvrdila Deníku manažerka společnosti Karviná Property Development, jež je novým majitelem pozemku.

„Záměrem investora je výstavba obchodního centra sestávající z prostor pro maloobchodní prodejny a potravinového supermarketu," prozradila Nina Macků ze společnosti Karviná Property Development.

Na dotaz Deníku, zda obchodní řetězec, pro který se objekt staví, je společnost Spar, odpověděla, že něco takového. „V současné době probíhají demoliční a sanační práce. Předpokládaný termín zahájení výstavby je jaro 2013," dodala Nina Macků.

Nový majitel se do úklidu plochy pustil před zhruba třemi týdny na příkaz karvinského stavebního úřadu.

„Ano, náš stavební úřad přikázal po kontrole novému vlastníkovi odstranit zbývající části staveb v areálu, protože jsou nebezpečné nejen pro lidi, ale znečišťují také životní prostředí. Do 17. srpna musí firma upravit terén," řekla mluvčí karvinské radnice Šárka Swiderová.

Nový vlastník musí také odstranit staré návozy odpadů, na což má čas do konce října.

Pro společnost Spar chtěla v Karviné postavit supermarket a tzv. Family centrum s prodejnami už v roce 2008 developerská společnost Reinvest. Stihla však pouze strhnout budovy v areálu bývalého okresního stavebního podniku a poté oznámila, že projekt v původní podobě zkracoval.

O rok později sice projekt oživila brněnská společnost Záhir Development a opět připravovala nákupní centrum Spar, ale na jaře 2010 oznámila, že investor opět od svého záměru odstoupil.