Cyklisty, který jel středem města bez patřičného osvětlení, si autohlídka republikové policie všimla necelou hodinu před pondělní půlnocí.

„Cyklista jel po chodníku od Mánesovy ulice k Hlavní třídě. Policisté místního oddělení cyklistu pronásledovali a světelným výstražným znamením na služebním vozidle ho vyzývali k zastavení. To on nerespektoval. Nečekaně a prudce vjel do jízdní dráhy policejnímu vozidlu a pokusil se přes travnatou plochu ujet. Při tomto manévru však zachytil zadní částí kola o přední nárazník služebního vozidla. Po kolizi muž z kola spadl. Ke kontaktu mezi cyklistou a vozidlem nedošlo," popsala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Přivolaní záchranáři muže odvezli do havířovské nemocnice, kde bylo ověřeno, že cyklista při pádu neutrpěl žádné zranění.

„Zkouška na přítomnost alkoholu byla u cyklisty negativní, ale zkouška na přítomnost psychotropních látek už ne. Cyklista byl pozitivní na látky cannabis a amphetamin. Jízdní kolo pro jízdu v noci nebylo dostatečně vybaveno, nemělo předepsané osvětlení, ani odrazová sklíčka. V dalším vyšetřování dopravní nehody pokračují policisté dopravního inspektorátu," dodala mluvčí.