Běžný předvánoční provoz narušila událost, která byla vystřižena jako ze špatného snu. Krátce po půl páté odpoledne do klenotnictví vpadli dva muži, kteří byli zahaleni kapucemi a šálou. Bez váhání přistoupili k prodejnímu pultu – a jeden z dvojice začal rozbíjet skleněné vitríny, odkud pak brali, co se dalo. Vyděšená sedmatřicetiletá prodavačka zmobilizovala síly a vyzvala muže, aby svého jednání zanechali.

„Ti ji jen na oplátku pohrozili střepem a přikázali, ať raději sedí. Po necelé minutě běsnění prodejnu i s lupem za necelého půl milionu korun opustili. Opodál za sebou zanechali oděv, do kterého se jeden z mužů zamaskoval. Oba podezřelí muži se dopustili zločinu loupeže, za který jim hrozí trest v odnětí svobody až na deset let," popsal frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Policie proto vyzývá širokou veřejnost ke spolupráci při pátrání po pachatelích této loupeže. Jedná se o muže ve věku oba okolo 20 až 25 let, vysocí cca 170–180 cm, první z dvojice byl štíhlejší postavy, měl na sobě šedou bundu s potiskem a tepláky modré barvy s bílým proužkem (na snímku). Druhý, který byl v porovnání se svým kumpánem trochu silnější postavy, měl na sobě tmavé oblečení. „Pokud muže z fotografie nebo záznamu poznáte, kontaktujte nejbližší služebnu policie České republiky, případně volejte linku 158," dodal Vlastimil Starzyk.

Poznáte věci, které měli na sobě lupiči?

Poznáte lupiče z klenotnictví?

Poznáte věci, které měli na sobě lupiči?