Další fázi modernizace sportovní haly odsouhlasili nedávno novojičínští zastupitelé. Nákladnou investici v hodnotě 28 milionů korun zařadili do rozpočtu města na rok 2017.

Změny se dotknou prostoru dětského bazénu, který se promění v relaxační centrum, a současně dojde k dokončení rekonstrukce vzduchotechnického zařízení v tomto objektu. Kromě dalších menších úprav se těch větších dočkají i venkovní prostory. „V areálu sportovního zázemí venkovního bazénu dojde k výstavbě nového beachvolejbalového hřiště, multifunkčního hřiště, workoutového hřiště a dětského hřiště," sdělila mluvčí radnice Marie Machková.

MODERNIZACE POTRVÁ DEVĚT MĚSÍCŮ

Stejně jako při poslední nedávné rekonstrukci, i tentokrát musí lidé počítat s uzavřením bazénu. Termíny jsou nastavené ale tak, zejména v případě venkovního bazénu, aby letní sezona začala v tradičním čase. Zde mají práce začít příští rok na začátku března a vše má být hotovo do konce května. Následně se rekonstrukce přesune do prostor krytého bazénu, kde projekt počítá s dobou realizace všech stavebních zásahů v rozmezí 1. června až 30. listopadu 2017.

Plán je jasný, jaká však bude realita, je otázka. Poslední modernizace nabrala z nejrůznějších důvodů pořádný skluz, ale také byla technicky i finančně mnohem náročnější. Nicméně pro vedení města ani pro tehdejšího zhotovitele zakázky není tato záležitost ještě zdaleka uzavřena. „Provedli jsme jednostranné započtení pohledávky na úhradu poslední faktury proti pohledávce na úhradu části smluvní pokuty. Další postup je v řešení právní kanceláře," potvrdila mluvčí města. Právní kroky má podle našich informací podnikat také druhá strana, společnost Geosan-Ridera.

V letošním roce dostala sportovní hala zcela novou střechu i opláštění, udělala se rekuperace i nová vzduchotechnika. Ta se bude dělat i v příštím roce v prostorách šaten, a navíc se vymění některé dveře a podhledy a dokončí se a natřou ocelové konstrukce. Návštěvníky však bezesporu nejvíce nadchnou úpravy, které si aktivně užijí při svých návštěvách krytého bazénu.

A jaké to tedy budou? „Z původního prostoru dětského bazénu vznikne rozdělením skleněnou stěnou dětský bazén s vodními prvky a masážní vířivka," popsala mluvčí Marie Machková.