Vysokoškolák studující v Olomouci během jediného dne provedl hned dvě neuvěřitelné hlouposti. Vše stihl počátkem července letošního roku v Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě, kde se konal festival taneční hudby Beats for Love.

Nejprve od neznámého člověka koupil tablety extáze, které se říká taneční droga. V té chvíli netušil, že poprvé naletěl. Jak totiž později odhalily odborné expertizy, pilulka obsahovala pouze látku paracetamol. To ale mladík nevěděl a jal se s „extází" dále obchodovat. Mimo jiné ji nabídl muži, po kterém chtěl za šest tablet tisíc korun. K jeho hrůze se z kupujícího vyklubal policista v civilu pracující v takzvaném Toxi týmu. Následoval rychlý zákrok, zatčení, zabavení tablet a eskorta na oddělení. S výslechem však museli policisté počkat. Dotyčný měl totiž v sobě jeden a půl promile alkoholu a také byl pod vlivem marihuany. Později se ke všemu přiznal. Následovalo obvinění a žaloba z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Soud nyní mladíkovi vyměřil roční vězení s odkladem na zkušební osmnáctiměsíční lhůtu. Verdikt je pravomocný.

Policisté z Toxi týmu během letošních prázdnin provedli v Moravskoslezském kraji hned několik akcí zaměřených na letní hudební festivaly. Ke způsobu a metodám své práce se ale vyjadřovat nechtěli.

„Způsob činnosti nasazených specialistů takzvaného Toxi týmu specifikovat nelze," konstatovala mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.