Nejprve ve čtvrtek krátce po 14. hodině ve Starojické Lhotě, místní části Starého Jičína řidič nákladního vozidla plně naloženým dřevní kulatinou neodhadl volná prostor na silnici a koncem přesahujícího nákladu zachytil o zaparkovaný autobus. Výsledkem je poničená karoserie autobusu a rozbití okenních skel,“ uvedl novojičínský okresní policejní mluvčí Petr Gřes, jenž doplnil, že dopravní společnosti vlastnící autobus tak vznikla škoda minimálně za 150 tisíc korun.

Na páteční ráno asi sotva zapomene řidič, který po šesté hodině ranní zaparkoval autobus v Bílovci na nádraží. „Po krátké chvíli se autobus samovolně rozjel. Po ujetí několika desítek metrů přerazil zábradlí a zůstal stát na hraně koryta řeky,“ přiblížil situaci Petr Gřes.

Na místo přijely tři jednotky hasičů, které za pomoci speciálních vyprošťovacích vozidel autobus, jenž zůstal téměř v polovině své délky viset na kamenné zdi nad korytem řeky Bílovky, vytáhly. „Protože autobus ležel na hraně nábřežní zdi na břiše, museli hasiči použít výkonný jeřáb, aby nepoškodili palivovou nádrž. Vozidlo vrátili zpět na břeh bez problémů,“ sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Událost se naštěstí obešla bez zranění osob, předběžně stanovená škoda činí 80 tisíc korun. Příčinu ujetí autobusu prošetřují policisté.