Hrádečtí už znají podobu nové sportovní haly. O vítězném návrhu rozhodli zastupitelé na svém posledním jednání.

„Chybí nám tady sportoviště jak pro občany, tak pro dvě základní školy česká škola nemá žádnou tělocvičnu, polská má pouze větší místnost v budově školy, což není plnohodnotná tělocvična. Už se nám stává, že někteří nároční rodiče posílají děti do třinecké školy právě kvůli tomu, aby měli sportovní vyžití. Myslím, že tři děti chodí od první třídy do Třince," zdůvodnil stavbu haly starosta obce Robert Borski.

Vítězný návrh nabídne například posilovnu, společenskou místnost a tribunu pro padesát lidí. Hrací plocha umožní zahrát si házenou, futsal, florbal nebo třeba badminton. „Vybrali jsme variantu, u které je velké parkoviště vejde se tam asi šestadvacet aut a dva autobusy," řekl starosta s tím, že vybraná varianta počítá s pultovou střechou u sportovního zázemí i samotné haly. „Stěna haly by měla být odhlučněná, aby tam byla dobrá akustika pro pořádání společenských akcí," doplnil Borski.

Stavba, která bude stát u areálu české základní školy, může podle starosty začít vznikat už za několik měsíců. Vedení obce se nyní chystá vybrat firmu, která zpracuje projektovou dokumentaci ta by mohla být hotová začátkem příštího roku. Dělníci by tedy mohli začít pracovat na začátku příští sezony, první sportovci by si měli zacvičit nejpozději na jaře roku 2018. „Jsme odhodláni halu stavět, i kdybychom si na to měli půjčit, vnímáme to jako jednu z největších priorit. Snažíme se vtěsnat do zhruba 20 milionů korun, zatím máme ale k dispozici pouze studii, kde není zahrnuto třeba parkoviště," řekl starosta s tím, že zatím se nevyskytuje žádný vhodný dotační titul.

„Slýchávám, že český stát chce více investovat do sportu, takže možná příští rok už něco bude," zamyslel se starosta.