Policejní pásky ohradily v pondělí ráno horní parkoviště u novojičínského obchodního domu Galerie, který je mezi místními známý spíše jako „Mainl". Důvodem byl mrtvý cizinec v bílém osobním voze Ford Mondeo se slovenskou poznávací značkou.

„Mohu pouze potvrdit, že policie prověřuje úmrtí muže, který byl dnes nalezen v Novém Jičíně. Zda na jeho úmrtí měla zavinění jiná osoba, rozhodne až nařízená soudní pitva," sdělila Daniela Vlčková, mluvčí krajského ředitelství Policie ČR, a na dotaz, zda se jednalo o občana Slovenské republiky, odpověděla: „Co se týče státní příslušnosti, mohu vám pouze potvrdit, že se jedná o cizince."

Neoficiální zdroj Deníku sdělil, že mrtvým cizincem má být skutečně Slovák. Tomu nahrává i automobil Ford, ve kterém byl nalezen. Měl poznávací značku okresu Revúca v Banskobystrickém kraji. Do nedávna cizinec údajně bydlel v nedaleké ubytovně, ze které měl být, kvůli nevhodnému chování, vyhozen.

„Před pár dny dokonce skončil na záchytce," uvedl zdroj s tím, že k alkoholu měl mít mrtvý muž blízko. V pátek brzy ráno si měl kupovat láhve s tvrdým alkoholem v blízké čerpací stanici. Samotný vůz stál na parkovišti údajně právě od pátku 20. května.

Další fakta ale přinese do případu až nařízená soudní pitva a pokračující vyšetřování.

Mrtvý muž v osobním voze od ranních hodin zaměstnává kriminalisty v Novém Jičíně. Policie uzavřela horní parkoviště u obchodního domu Galerie, mezi místními známý spíše jako „mainl“.