Možná proto zněla zpráva ze začátku roku jako rajská hudba společnost Bauhaus chce po letech areál prodat a město je jedním z vážných zájemců. Tato akce jde ruku v ruce s nedávným zrušením prodejny v Janáčkově ulici.

Město se snaží s vedením společnosti opakovaně vyjednat přístup do areálu jatek, aby mohl být zpracován znalecký posudek, na jehož základě bude možné stanovit i kupní cenu areálu.

Podle informací Deníku ale zatím ke schůzce mezi zástupci města a správcem areálu jatek nedošlo, přestože jednání trvají o vstupu zhruba měsíc. Náměstek primátora Jiří Hrabina tuto informaci nechtěl potvrdit, nicméně řekl, že město bylo společností vyzváno k předložení oficiální písemné žádosti.

„Situace je taková, že jsme dnes byli vyzváni k tomu, abychom vedení společnosti písemně předložili žádost o zpřístupnění objektu," přiblížil včera náměstek primátora Jiří Hrabina s tím, že cenu objektu se zatím neodvažuje odhadnout.

Další kandidáty na odkup areálu bývalého hobbymarketu společnost zatím tají. „Jednání se zájemci o areál Bauhaus v Ostravě stále probíhají a jejich detaily nebudeme zveřejňovat, považujeme je za obchodní tajemství," řekl Deníku za společnost Bauhaus Jakub Hynek.

K TÉMATU 

Parkování?
Před bývalou prodejnou Bauhaus je rozlehlé parkoviště, které by mohlo nejednomu Ostravanovi zjednodušit parkování poblíž centra města. Najít totiž v centrálním obvodě volné místo k stání je občas boj o nervy.

Přestože by se na parkoviště dalo pohodlně sjet z Poděbradovy a následně z částečně opravené Janáčkovy ulice, bude vjezd na parkoviště i nadále uzavřen.

„Parkoviště u prodejny bylo vždy určeno k používání výhradně v souvislosti s provozem prodejny, o jeho samostatném provozování jsme zatím neuvažovali a neuvažujeme," uzavřel za společnost Bauhaus Jakub Hynek.