Hrozit zabitím své bývalé partnerce měl i v přítomnosti nezletilé dcery Petr K. od počátku roku 2010 do loňského 21. února. Ve společném bydlišti ve Světlé Hoře ji podle státní zástupkyně Evy Pustějovské ji jednou urážel, bil a hrozil jí zabitím, jindy nechtěl ženu pouštět domů nebo ji škrtil. Za vším byl nedostatek financí.

Soudní senát vedený bruntálským soudcem Lumírem Čablíkem potrestal Petra K. dvou a půlletým trestem odnětí svobody, tentokrát ještě s podmíněným, tříletým odkladem. Po tři roky musí podle rozsudku z 26. ledna odsouzený docházet k probačnímu úředníkovi, který bude dohlížet na jeho chování.

„Podmínkou je, aby vedl řádný život, splácel dluhy a pracoval, v opačném případě by se mohl podmíněný trest proměnit v nepodmíněný,“ uvedl soudce Lumír Čablík.

V domku zažila peklo

Přestože byla partnerka Petra K. bita doslova jako žito, nechala si všechno líbit. Nenechával si ani ošetřit zranění, způsobená manželem u lékaře. Strpěla, když ji Petr K. zamykal do sklepa, aby neprotopila peníze nebo jí sebral jí občanský průkaz, aby nemohla na poštu.

„Jen jsem mu řekla pravdu, on chytil nervy,“ vypověděla týraná žena, která nakonec skončila v bruntálském azylovém domě. Dřív než vloni se ze společné domácnosti odejít bála. Muži odpustila i nevěru. „Bylo to kvůli holce, aby měla zázemí. Chtěla jsem se bavit v klidu, on to ale neuměl,“ sdělila soudu matka dnes už školou povinné holčičky.

„Uznávám vinu. Ono by se to nestalo, ale… byly tam většinou spory kvůli penězům na jídlo a živobytí. Ona měla svůj plat a alimenty, nebyla schopna mě živit,“ konstatoval odsouzený. Tvrdil, že mu žena nevařila, chodila na dluh pro potraviny do obchodu, a snažila se ho jenom vyprovokovat. „Byl jsem v právu,“ domníval se mylně Petr K.