„Známe se z našeho fitcentra Jalex s klukama, kteří chodí trénovat do krnovského skate/bike parku. Znají v těchto skate/bike disciplínách vynikající borce z celé republiky, které by rádi představili v Krnově, ale ještě neměli zkušenosti s pořádáním větších akcí.

Tak jsme se domluvili, že jim pomůžu zorganizovat první ročník Wheel Jamu a pak se uvidí, jestli se z toho v Krnově stane tradice," vysvětlil Jaroslav Mlček z krnovského fitnesscentra Jalex, proč se ujal role hlavního pořadatele.

Díky jeho zkušenostem se podařilo závodům získat nejen záštitu krnovské starostky, ale také dotaci z městského rozpočtu ve výši 21,5 tisíce korun.

První závody

Wheel Jam se konal o víkendu a představil v Krnově přehled těch nejnáročnějších triků na kolech, skateboardech i na kolečkových bruslích. Pro diváky a začátečníky byl inspirací, co se můžou v krnovském skate/bike parku také naučit, pokud budou vytrvalí v tréninku.

Tytam jsou doby, kdy se příznivci kol a skateboardů hádali, kdo víc poškozuje dřevotřískové překážky na Lokomotivě v Kostelci, nebo kdy si mladí nadšenci akrobacie na kolech vlastnoručně stavěli z hlíny a prken amatérské překážky na břehu řeky Opavy.

Dnes mají krnovští vyznavači adrenalinových triků k dispozici profesionální skate/bike park, plný obloukových křivek. Skládá se z plynule navazujících překážek, jako jsou Ledge, Jump-Ramp, Wall-Ramp, Bank, Poll, a nechybí ani kovové trubkové překážky.

Areál navíc doplnily nové komunikace, zeleň, kontejner na odpad a lavičky, mezi kterými jsou i specifické teenagerské lavičky, které mají sedátko na opěradle. Respektují zvyky mladých, kteří mají ve zvyku sedět na opěradle a nohy mít položené na sedátku.