Oba lyžařské areály v bezprostředním okolí Ostravy, tedy Ski areál Vaňkův kopec i Skalka Family Park, se pro prázdninové období rozhodly jít cestou příměstských táborů pro děti a mládež.

„Děláme to především pro děti. Víme, že zajistit o prázdninách hlídání není pro rodiče snadné, proto jsme se vydali touto cestou příměstských táborů. Doba je ale těžká a zimy slabé, takže bez letní náplně bychom provoz pravděpodobně ani neutáhli," připustil ředitel Skalka Family Parku Martin Friedrich.

Příměstské tábory Skalka nepřipravuje ve svém lyžařském areálu, nýbrž ve sportovním areálu Ridera Sport vedle Městského stadionu ve Vítkovicích s tím, že jednotlivé turnusy jsou tematicky různě zaměřeny.

OTEVÍRÁ SE MINIGOLF

„Pro děti jsou připraveny tábory zaměřené na in-line, tanec, plavání či tenis. Kromě toho je v plánu řada her a soutěží, které budou proloženy sportovními aktivitami, nebudou chybět ani výlety či podvečerní opékání," uvedl Martin Friedrich

s tím, že přímo v lyžařském areálu v Horní Lhotě je letos připraveno několik novinek. Například nově vybudované občerstvení se zmrzlinou, příští měsíc se otevře minigolfové hřiště a 4. června se uskuteční tradiční den dětí.

V podobném duchu se ponese letní náplň Ski areálu Vaňkův kopec, který příměstské tábory pro děti od čtyř do 14 let pořádá přímo ve svém areálu.

„Pro děti máme připravené plně zařízené zázemí, kolektivní a sportovní hry, táborák a výlety po okolí či například na koupaliště, koně nebo jachty," jmenovala hlavní lákadla táboru Veronika Kadlecová z Vaňkova kopce, který by se podle jejích slov bez těchto doprovodných aktivit uživil.

VAŇKÁČ ČELINDŽ

Přesto chystá také lákavý program pro dospělé, a to první ročník série tří závodů Vaňkáč Čelindž 2016.

„První závod bude běžecký na šest nebo 12 kilometrů a povede lesními cestami, druhý bude na kole na 25 či 35 kilometrů a třetí bude duatlonový, kdy tří- a dvoukilometrové běhy proloží patnáctikilometrová jízda na kole," uvedla Veronika Kadlecová s tím, že připraveny budou i volné dětské závody. Cena jednoho závodu Vaňkáč Čelindž je 150 korun a všech tří pak 300 korun.

K TÉMATU

TÁBORY SKALKA FAMILY PARKU: 18. až 22. července: in-line tábor
25. až 29. července: tenisový tábor
1. až 5. srpna: taneční tábor
8. až 12. srpna: plavecký tábor
15. až 19. srpna: in-line tábor

VAŇKÁČ ČELINDŽ 2016: 21. května: běžecký závod
16. července: cyklistický závod
13. srpna: duatlon

Další informace k táborům včetně přihlášek zájemci naleznou na webových stránkách areálů. Shodně platí, že rodiče mohou děti přivést přibližně mezi 7. a 8. hodinou a vyzvedávat mezi 16. a 17. hodinou.